Stan Wawrinka și-a anunțat retragerea din turneele Indian Wells și Miami

Tenismanul elveţian Stan Wawrinka a anunţat joi că nu va participa la turneele Masters 1.000 de la Indian Wells (8-18 martie) şi Miami (21 martie-1 aprilie).

Acesta a anunțat că se retrage din turneele Indian Wells și Miami pentru a-şi menaja genunchiul stâng operat în august anul trecut.

Revenirea după o operaţia grea este complicată şi, după ce am jucat mai multe turnee, am luat decizia împreună cu anturajul meu că este mai bine pentru mine să mă concentrez pe progresele realizate şi să revin la antrenament, a explicat fostul număr 3 mondial, căzut acum pe locul 12 în clasamentul ATP.

Scopul meu este să-mi regăsesc cel mai bun nivel de joc, iar pentru a reuşi asta, trebuie să continui să muncesc dur în fiecare zi, a adăugat el.

Obiectivul lui Wawrinka, revenirea pe zgură în ATP


Elveţianul, care are în palmares trei titluri de Mare Şlem, şi-a fixat ca obiectiv revenirea în circuitul ATP pentru disputarea sezonului pe zgură.

Am nevoie să fiu răbdător şi să-i dau corpului meu timpul de care are nevoie, obiectivul meu este jocul pe zgură, un moment al sezonului pe care îi iubesc, a precizat el.

Wawrinka, 32 ani, a ratat a doua parte a sezonului 2017 din cauza unei grave accidentări la genunchiul drept.

El a disputat patru turnee în 2018, între care Openul Australiei (unde a fost eliminat încă din turul 2), cu un bilanţ de trei victorii şi patru înfrângeri.

La ultimul turneu la care a participat, cel de la Marsilia, a abandonat în optimile de finală.

Wawrinka a disputat în 2017 finala turneului de la Indian Wells, unde s-a înclinat în faţa compatriotului său Roger Federer (6-4, 7-5), după care, săptămâna următoare, a fost învins în optimile de finală de la Miami de germanul Alexander Zverev (4-6, 6-2, 6-1). 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel