EXCLUSIV  Proteste în Valea Jiului. Șoșoacă, acuzată că s-a lipit de durerea minerilor, dar UNDE SUNT parlamentarii de Hunedoara?

foto captură video live Diana Șoșoacă
foto captură video live Diana Șoșoacă

Minerii de pe Valea Jiului protestează de marți. Este cel mai mare protest al ultimilor ani. Situația critică în care se află nu le permite să renunțe. 

Minerii își vor banii ca să trăiască ei și familiile lor

Minerii își vor drepturile. Deși muncesc pe bani puțini, își riscă viața și sănătatea, de multe ori, ei sunt unici întreținători ai familiei. Salariile în minerit sunt mici, dar altă variantă nu au. Pentru mulți, munca în mină e o tradiție de familie. Acum, ei au ajuns la capătul puterilor și și-au pus în joc chiar viața pentru acest protest în care-și cer drepturile. De 11 luni, nu ar mai fi primit banii de transport. De 10 luni, nu ar mai fi primit tichetele de masă. În 2021, n-au primit niciun leu. Nu au bani nici de mâncare, dar nici pentru a se deplasa la muncă. La nivel de Executiv, informațiile sunt puține, reacțiile nici atât. 

Inițial, protestele minerilor n-au atras atenția centrală. Au mai fost mici proteste și-n trecut, dar s-au rezolvat în o zi- două. Acum, minerii sunt deciși să nu mai renunțe în fața promisiunilor politice. Cer fapte, își cer drepturile salariale restante. Pentru ei, pentru familiile lor, pentru copiii lor. 

Șoșoacă, acuzată că s-a lipit de durerea minerilor

Diana Șoșoacă, senatoare exclusă din AUR, a ocupat, sâmbătă, scena protestelor de pe Valea Jiului. A fost vocea lor, dar și politicianul care i-a înțeles și le-a dat forța să meargă înainte cu demersul lor. Le cere drepturile, aceleași drepturi pe care le cer și minerii și chiar mai mult. Ea a devenit, astfel, singurul politician vizibil care s-a aflat în mijlocul minerilor din Valea Jiului. 

”Tu, parlamentar de Hunedoara, de ce nu te-ai dus la protestele minerilor?”

Jurnalistul Val Vâlcu subliniază că în politica veche, era nevoie de un lider inspirațional care să conducă masele. ”Acum, că societatea s-a mai așezat, e la modă liderul compasional, care empatizează cu alegătorii” a subliniat Val Vâlcu, după ce Diana Șoșoacă le-a arătat empatie și susținere minerilor. ”Întrebarea e ce au făcut parlamentarii de Hunedoara” precizează Val Vâlcu, ”în această situație de criză, în care alegătorii lor ajung în situația disperată de a se închide în mină în condiții infernale. E o criză! Tu, parlamentar de Hunedoara, de ce nu te-ai dus la protestele minerilor?”. 

Senatorul PNL de Hunedoara Vasile Potecă nu are nicio reacție vizavi de protestele minerilor. El distribuie pe Facebook declarații ale premierului Florin Cîțu despre buget.

Senatoarea PNL de Hunedoara Lucica Dina Muntean a transmis o declarație că este alături de minerii din Valea Jiului: ”Ca parlamentar al Văii Jiului, rămân alături de minerii din Valea Jiului și de familiile lor și îi asigur că, de la tribuna Senatului, acolo unde am ajuns datorită voturilor oamenilor de aici, voi lupta pentru drepturile lor.”

Solidară se declară și Vetuța Stănescu de la PNL, parlamentar de Hunedoara și secretar de stat la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei: ”Îmi exprim întreaga solidaritate cu minerii din Valea Jiului care protestează și cu familiile lor.” 

Despre Anamaria Gavrilă, deputat AUR de Hunedoara, aflăm, dintr-un comunicat de presă al AUR, că a discutat cu reprezentanții minerilor din Hunedoara. Și AUR, ca și PNL, se declară ”solidar” cu minerii și familiile lor. 

Pollyana Hanellore Hangan, deputat USR PLUS, singurul parlamentar de Hunedoara al formațiunii politice, distribuie atacuri la PSD, dar și știri despre piste pentru bicicliști. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel