Sorin Grindeanu: Situația de la Compania Naţională a Uraniului, deblocată

Sorin Grindeanu a afirmat, joi, că ministrul Energiei, Toma Petcu, a reuşit să "deblocheze" situaţia la Compania Naţională a Uraniului, astfel încât angajaţii să îşi poată primi salariile. 

”Anul trecut, dânşii au beneficiat de o schemă de ajutor. S-au dat anumiţi bani pe o schemă de ajutor de stat. Acei bani trebuiau a fi cheltuiţi după nişte reguli, (...) trebuia să existe şi un control. (...) Timp de un an de zile nu s-a întâmplat nimic (...). La începutul acestui an, bineînţeles, că a venit Curtea de Conturi, au văzut că lucrurile nu stau aşa cum trebuie şi s-a ajuns la acel blocaj. Eu îl felicit pe ministrul Energiei că a reuşit să deblocheze, a virat banii, astfel încât oamenii (...) să-şi primească salariile”, a spus Sorin Grindeanu, la România TV. 

Pe 23 martie, aproximativ 200 de membri ai Sindicatului Exploatare Preparare Uraniu au protestat în Piaţa Victoriei faţă de neacordarea salariilor şi a tranşei a doua din ajutorul pentru salvarea Companiei Naţionale a Uraniului, o parte dintre aceştia aflându-se la acel moment în greva foamei.

În context, CNS 'Cartel ALFA' a solicitat Guvernului să acţioneze de urgenţă pentru deblocarea fondurilor pentru plata salariilor şi adoptarea măsurilor necesare pentru ca activitatea CNU să poată continua.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel