SONDAJ. Susținătorii #REZIST refuză VOTUL și critică Guvernul PSD-ALDE

CIADO România a realizat un sondaj între 20 februarie și 3 martie pe județe. 

Cercetarea s-a făcut în Iași, Botoșani, Buzău, Galați, Constanța, Timișoara, Oradea, Târgu Mureș, Brașov și București. Tema este ”Percepția publică asupra rolului societății civile”. 

15.000 de persoane au fost intervievate. 

Potrivit rezultatului cercetării CIADO:

- 31% dintre subiecții cu vârstă 18-35 ani consideră Guvernul PSD-ALDE ca fiind un guvern corupt și apărător al corupților și OUG ce a dus la ieșirea în strada ca fiind ilegală.

- 37% consideră OUG 13 ca fiind imorală și 32% nu cunosc sau nu au fost interesați de subiect.

[citeste si]

- pe același segment de vârstă, 40% spun că nu sunt interesați de nicio formațiune politică, 30% spun că nu vor participa niciodată la vot și doar 30% își exprimă intenția de a participa la vot. 

- 65% din segmentul de vârstă 36-64 ani consideră că interese externe și ale corporațiilor din România au dus la manipularea tinerilor și apreciaza că Guvernul PSD-ALDE trebuie să-și ducă programul de guvernare până la capăt.

- referitor la prezența la vot, 49% și-au exprimat intenția de vot. 

- 34% dintre cei cu vârste între 18 și 35 de ani consideră că ONG-urile trebuie să monitorizeze primăriile, consiliile județene, Guvernul, 35% cred că ONG-urile sunt interfața unor interese financiare și politice, 31% cred că ONG-urile ar trebui să vină cu soluții într-un dialog cu autoritățile. 

- 55% dintre intervievații cu vârste între 36 și 64 de ani consideră că ONG-urile sunt necesare și le văd ca pe o completare a autorităților, 26% consideră ONG-urile ca fiind un rău al comunității, fiind finanțate din extern și cu interese împotriva României, 19% consideră că ONG-urile nu ar trebui să existe. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel