Sondaj Sociopol: ce cotă de încredere are Antonescu. A scăzut Oprescu?

Antonescu Oprescu Ponta
Antonescu Oprescu Ponta

Într-un moment al disputelor interne din USL, un sondaj Sociopol îl indică pe Crin Antonescu drept al cincilea în topul încrederii pe care românii o au în politicieni. Pe fondul scandalului cu maidanezii, edilul Sorin Oprescu este depășit de liberalul Klaus Iohannis, în timp ce Mugur Isărescu rămâne pe primul loc, dar la diferență mare de locul secund, ocupat de Victor Ponta.

Oameni din PSD au început să-l amenințe pe liderul liberal cu lipsa sprijinului la prezidențiale, din cauza scandalului Roșia Montană. În acest context - plus protocolul USL, unde scrie negru pe alb că prezidențiabilul USL va deveni cel care este cel mai bine plasat în sondaje - au curs recent sondaje care îl dau pe Crin Antonescu pe locul 5, la aceeași cotă de încredere sau una apropiată de cea a lui Traian Băsescu.

În ultima perioadă nu au date publicității sondaje despre intenția de vot a românilor cu privire la prezidențiabilii vehiculați până în prezent.

Potrivit sondajului Sociopol, citat de pesurse.ro, topul încrederii pe care au au românii în politicieni arată în felul următor: Isrăescu - 49%, Ponta - 41%, Iohannis - 37%, Oprescu - 36%, Antonescu - 24%, Băsescu - 23%.

Totodată, românii afirmă în procent de 52% că nu ar merge la vot dacă duminică s-ar organiza alegeri, în timp ce 36% sunt dispuși să-și pună ștampila pe un candidat.

La capitolul alegeri europarlamentare, PSD are un procent de peste 40%, arată Sociopol, iar PNL ar obține 19%. PDL se învârte în jurul procentului de 15%.

52% dintre români sunt mulțumiți și foarte mulțumiți de activitatea lui Victor Ponta, în timp ce doar 18% apreciază eforturile lui Traian Băsescu la cârma statului.

Sondajul a fost realizat în perioada 9-12 septembrie pe un eşantion de 1017 de persoane, cu o marjă de erore de ±3,2%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel