EXCLUSIV  SONDAJ PSD. MARIUS PIELEANU: Scade efectiv încrederea într-un partid doar dacă...

Roxana Neagu / 07 feb 2017 / 10:36 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, aspru contestatar al Ordonanțelor date de Guvernul PSD, a lansat pe scena publică cifre șocante despre partid. El a vorbit despre un picaj de 23% în ceea ce privește credibilitatea PSD. 

”Nu avem niciun fel de date astăzi când vorbim care să ne spună că PSD a pierdut semnificativ, e posibil conjunctural să fi pierdut ceva procente dar nu într-un mod radical și, în niciun caz, să-și înjumătățească încrederea, cum văd că se vorbește în ultimele zile. Nu se pune problema. Nu avem deocamdată niciun fel de date care să confirme afirmația lui Chirica. În plus, e puțin probabil, pentru că mulțimea mută e cea a PSD-ului, nu comparăm o presiune socială cu votul efectiv.” a spus sociologul Marius Pieleanu, pentru DCNews

Din experiența sa, directorul Avangarde ne-a spus că ”Scade semnificativ încrederea într-un partid doar dacă are caracter de lungă durată, dacă participarea este în continuare masivă, dacă partidul respectiv face greșeli ireparabile, adică partidul respectiv trebuie să facă mai mult greșeli pentru a scădea semnificativ, dar nu e cazul PSD-ului.”

[citeste si]


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24