Sondaj online. Poți vota ACUM pentru europarlamentare și prezidențiale

Alegerile europarlamentare au loc în luna mai, iar cele prezidențiale în luna decembrie a acestui an. Cititorii DCNews pot să voteze, începând de luni, 4 februarie, partidul pe care vor să-l trimită la Bruxelles, iar de miercuri și candidatul pe care îl susțin în cursa pentru Cotroceni.

De peste doi ani, sondajele DCNews permit cititorilor site-ului să-și exprime opinia asupra unor teme de interes din actualitatea românească sau internațională.

În premieră, începând de luni vom lansa un nou sistem de vot, care permite raportarea rezultatelor la nivel internațional, național și județean. Astfel, se pot compara rezultatele partidelor și candidaților pe localități, regiuni istorice sau în diaspora. De asemenea,  se poate vedea evoluția acestora în timp, permițând estimarea unor tendințe, întrucât sistemul de vot  se va activa în fiecare zi de luni, pentru Parlamentul European, și în fiecare zi de miercuri, pentru președinție.  Acuratețea raportării este de 999.999 la 1.000.000. Rezultatele sunt reprezentative doar pentru cititorii site-ului. Sistemul de votare asigură păstrarea anonimatului și nu colectează date personale. Oricine accesează site-ul poate vota, nefiind nevoie de logare sau alte acțiuni suplimentare.

Alegerea între partide sau alianțe se va face bifând o singură opțiune din următoarea listă,  structurată în ordine alfabetică:

-ALDE

-PMP

-PNL

-Pro-România

-PSD

-UDMR

-USR-Plus 2020

-Alt partid

În cazul candidaților la președinție, lista cuprinde numele cel mai intens vehiculate în spațiul public, indiferent de partid, fiind folosită, de asemenea, ordinea alfabetică:

-Cioloș

-Dragnea

-Firea

-Hunor

-Iohannis

-Ponta

-Tăriceanu

-Alt candidat

În funcție de schimbările de pe scena politică, vom supune deciziei cititorilor noștri și alte nume sau alte asocieri (partid-candidat, de exemplu).

Votul pentru europarlamentare este activ timp de 24 de ore, începând de la ora 8,00 a zilei de luni, în fiecare săptămână. Votul pentru prezidențiale începe în fiecare zi de miercuri, la ora 8,00 și se încheie joi, ora 8,00 dimineața.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel