SONDAJ. Liviu Dragnea îl vrea în echipa lui pe Cătălin Ivan, exclus din PSD. Tu ce părere ai?

Liviu Dragnea, singurul candidat la șefia PSD, îl vrea înapoi în partid pe Cătălin Ivan, cel care în urmă cu cinci luni a fost exclus din partid. 

Europarlamentarul Cătălin Ivan a fost exclus din PSD în luna mai, din Organizaţia Sectorului 1 a PSD. Atunci, Cătălin Ivan a contestat decizia şi l-a acuzat pe Victor Ponta că vrea să îl înlăture. În trecut, Cătălin Ivan l-a criticat și pe Liviu Dragnea, cerându-i chiar demisia din funcția deținută în partid, atunci de președinte executiv. În septembrie, europarlamentarul a susținut că PSD se îndreaptă într-o direcție bună și că nu-l mai poate critica pe Liviu Dragnea, atât timp cât în PSD se discută despre proiecte, nu despre oameni. 

Dragnea îl vrea în PSD pe Ivan

"Cătălin Ivan trebuie să fie recuperat pentru partid. Cred că e momentul să strângem rândurile şi toţi oamenii de valoare să revină în partid. O să am o discuţie cu el. Este un tânăr care cu puţin mai multă înţelepciune şi răbdare poate avea un viitor serios şi bun în PSD", a declarat Liviu Dragnea, duminică. 

Răspunsul lui Cătălin Ivan

Europarlamentarul a scris un amplu răspuns, pe pagina sa de Facebook: 

"În primul rând, trebuie să precizez că nu am plecat niciodată din PSD, indiferent de ofertele pe care le-am primit în tot acest timp, nu pentru că nu m-ar fi onorat, ci pentru că sunt social-democrat și cred cu tărie că locul meu este în PSD. 

În al doilea rând, accept bucuros o discuție care să lamurească situația mea în partid. Nu funcțiile mă interesează, dovadă fiind faptul că am renunțat singur la multe funcții importante în ultimul an, ci statutul de membru de partid pe care cred că mi l-am câștigat cu prisosință în anii aceștia de luptă cu regimul lui Traian Băsescu și pe care aș fi putut să mi-l pierd doar printr-o încălcare a statutului acestui partid, ceea ce nu s-a întamplat. Sunt lucruri pe care le vom lămuri, mai mult ca sigur.

În al treilea rând, nici înțelepciunea și nici răbdarea nu sunt atuurile tinereții. Nu înțelepciunea m-a facut să iau atitudine atât de transant împotriva lui Viviane Reding atunci când voturile a milioane de români au fost ignorate. Nici la alegerile din 2012 când am pus totul în lupta cu Băsescu, ajungând să mă judec mai bine de trei ani cu Monica Macovei. Înțelept ar fi fost să fiu mult mai rezervat și mai calculat. Cât privește răbdarea, dar nu numai, am învățat multe în aceste luni. A fost o perioada bună, oricât de ciudat ar părea. Sunt lucruri pe care nu le înveți din cărți, nu se predau la școală și nici nu crezi când alții ți le povestesc. Trebuie să le simți pe propria piele.

Acum cred însă ca anul 2016 este mult prea aproape și este important să ne unim forțele pentru a câștiga alegerile locale și parlamentare. Sunt deschis oricărei discuții care înseamnă un efort comun în această direcție. Apoi, sigur, vom avea timp să discutam și toate celelalte lucruri spuse sau încă nespuse. Sper totuși că vom putea avea aceste discuții în partid, și nu în spatiul public".

Votați în sondajul DCNEWS părerea dumneavoastră despre posibila întoarcere a lui Cătălin Ivan în PSD, la invitația lui Liviu Dragnea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel