Sondaj IRES. Victor Ponta sau Klaus Iohannis? Pe cine cred românii în scandalul pe Codul Silvic

73% dintre români cred că defrișările ilegale sunt o problemă reală. 20% spun că este un motiv de confruntare politică. Pentru 83% dintre români este un subiect important sau foarte important. O arată ultimul sondaj IRES, realizat la comanda Digi 24

Premierul Victor Ponta a acuzat oameni politici din PNL că l-au influențat pe președintele Klaus Iohannis să respingă promulgarea completării Codului Silvic. Liberalii ar fi urmărit favorizarea unei firme austriece. Președintele a negat.

Potrivit sondajului IRES, 53% dintre cei chestionați spun că îl cred pe Klaus Iohannis, iar 20% îl cred pe Victor Ponta. 13% nu cred nici declarațiile președintelui, nici pe cele ale premierului, iar 14% dintre respondenți fie nu știu, fie nu răspund la această întrebare. 79% dintre respondenți spun că sunt de acord cu propunerea premierului de interzicere temporară a exportului de lemn. 90% dintre români au o părere bună sau foarte bună despre faptul că președintele a anunțat că problema defrișărilor va fi dezbătută în CSAT. 

Întrebați cine cred că ar trebui să facă lumină în această problemă, românii spun: Klaus Iohannis (34%), Guvernul (8%), Justiția (8%), premierul (6%), Parlamentul (5%), premierul și președintele (5%). Respondenții spun că de vină pentru defrișările ilegale sunt legile din domeniu (43%), administrația locală (20%), administrația centrală (16%).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel