Sondaj IRES. Procentele zguduitoare ale momentului: Mai bine-n comunism

Ultimul sondaj IRES arată o situație incredibilă ce subliniază nivelul de mulțumire al românilor față de situația din România. 

”Era mai bine înainte de 1989” spun peste 60% dintre cei care au răspuns pentru sondajul IRES, ei fiind reprezentativi pentru populația română. 35% sunt ”total de acord” cu această afirmație, 31% sunt ”de acord”, 17% nu sunt de acoed, 14% sunt ”în dezacord total”, 0.3% nu știu sau nu răspund, iar 2% nu sunt nici de acord, nici în dezacord. 

Totodată, dacă ar fi să aleagă, 50% ar alege socialismul, 44% ar alege capitalismul, 5% nu știu și 1% nu răspund. Cei care au optat pentru socialism au argumentat prin ”lipsa grijilor, siguranța locurilor de muncă, nivelul de trai”. Libertatea sub orice formă este argumentul celor care au bifat capitalism. 49% dintre cei care au ales capitalism spun că este mai bine pentru libertatea oferită de exprimare, dezvoltare, emigrare. 12% spun că-n capitalism e un trai mai bun. 35% spun că era un trai mai bun în socialism, 14% afirmă că toți oamenii aveau un loc de muncă. 

Vezi mai mult în graficul de mai jos: 

(w670)

Totodată, față de vremea de dinainte de 1989, majoritatea susțin că piața muncii, nivelul de trai, sănătate, fericirea, infrastructura, învățământul, viața politică s-au înrăutățit. 

Vezi mai jos graficul: 

(w670)

Sondajul a fost publicat în revista "Sinteza" și a fost realizat de IRES în perioada 4-16 iunie pe un eșantion reprezentativ pentru populația adultă a României. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel