SONDAJ IRES. Guvernul, VINOVATUL anului 2017. Parlamentul, la fel ca președintele

IRES a realizat un sondaj de sfârșit de an 2017. 

1.627 de persoane au răspuns sondajului reprezentativ la nivel național. Eroarea este de 2,5%, plus sau minus. Sondajele au fost realizate prin telefon, aplicându-se metoda CATI, în perioada 6-8 decembrie 2017. 

Rezultatele sondajului IRES arată că românii au fost cel mai îngrijorați în 2017 de criza politică. La întrebarea deschisă, 27% au indicat acest răspuns. Pe al doilea loc a stat creșterea prețurilor, 24%. Surprinzătoare este poziția a treia: 15% dintre cei care au răspuns au spus că i-a îngrijorat ”frica de boală”. Lipsa locurilor de muncă, reducerea veniturilor, nesiguranța locurilor de muncă, lipsa de perspectivă ocupă următoarele locuri. 

(w670)

În ceea ce privește criza politică, principala îngrijorare a românilor în 2017, se pare că ei consideră că vinovat pentru cum au mers lucrurile este în primul rând Guvernul. 47% dintre cei care au răspuns au afirmat că Guvernul este responsabil de felul în care au decurs lucrurle în 2017. Pe poziții aproape egale sunt Parlamentul (23%) și Președintele (22%). Pe locul patru este BNR. 

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel