Urmărește emisiunea live


SONDAJ IRES - ALEGERI ANTICIPATE: Cum comentează sociologul Vasile Dâncu rezultatul

Un sondaj realizat de IRES relevă ce părere au românii despre posibile alegeri anticipate care ar urma să aibă loc în 2015. Dintre cei chestionați, 43% susțin că anul acesta vor avea loc alegeri anticipate, în timp ce 42% nu cred că se va întâmpla acest lucru. Sociologul Vasile Dâncu, președinte IRES, a comentat rezultatul cercetării.

Membrii din fostele PNL și PDL se vor lupta pentru poziții de putere în teritoriu, odată cu crearea marelui partid. Orice partid sau organizație politică, pentru a multiplica fotoliile, este tentată să meargă înspre Guvern, înspre administrație, ca să resoarbă tensiunea internă pentru posturi politice, translatând-o către administrație. În aceste condiții, e firesc să existe asupra lui Klaus Iohnannis și Victor Ponta presiunea unor alegeri anticipate, a opinat Vasile Dâncu.

"Amândoi trebuie să se apere, evident. Klaus Iohannis, dacă rezistă presiunii politice din spate, probabil va câştiga imagine, pentru că va reuşi să îşi consolideze brandul de președinte care nu e aservit politic, care are un proiect oarecum independent. Dar s-ar putea ca şi Iohannis să vrea să îşi multiplice puterea, pierzând din imaginea faţă de public, având şi un Guvern care ar putea să îi facă programul. Nu e foarte uşor asta. Guvernul Ponta are în Parlament o forță puternică politică", a declarat sociologul, citat de digi24.ro.

"Restul sunt mituri politice, după care orice spune Iohannis se poate realiza. Nu se poate realiza chiar şi în Parlament, pentru că în Parlament există o altă ordine politică decât cea din societatea civilă", a adăugat Vasile Dâncu.

Vezi și: Sondaj bombă! Scor record pentru PNL. Ce se întâmplă cu PSD

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel