Sondaj INSCOP: Isărescu, cel mai de încredere politician. Băsescu, la 23%

mugur-isarescu-traian-basescu
mugur-isarescu-traian-basescu

Guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu, este personalitatea politică în care românii au cea mai mare încredere, arată un sondaj INSCOP realizat la comanda Adevărul. În primele șase locuri ale clasamentului realizat de acest institut de sondare, condus de sociologul Ioan Remus Ștefureac, se regăsesc trei liberali, dar președintele partidului, Crin Antonescu, este depășit de prim-vicele PNL, Klaus Iohannis. Președintele Traian Băsescu își conservă cota, obținând un procent de 23,5%.

Mugur Isărescu are o cotă de încredere de 39,4 %, într-un top care indică o scădere uniformă a încrederii populației în politicienii. Niciunul dintre aceștia nu mai depășește procentul de 40%. La mică distanță de guvernatorul BNR este Victor Ponta, cu un procent de 39,2%.

Locul trei este ocupat de primarul Capitalei, Sorin Oprescu, care a obținut un procent de 37,4%. Numele său este vehiculat pentru alegerile prezidențiale de anul viitor.

Topul liberalilor este deschis de Klaus Iohannis, 30,2%, urmat de Crin Antonescu, 29,6% și de Călin Popescu Tăriceanu, 25,5%.

Cel mai de încredere lider al Opoziției este președintele Forței Civice, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, în care românii au încredere în măsură de 24,7%. Imediat după co-președintele alianței D.A este șeful statului, care se învârte în jurul procentului de 23,5%.

Conform INSCOP, în ceea ce-i privește pe democrat-liberali, românii au cea mai mare încredere în europarlamentarul Theodor Stolojan, 17,2%. Urmează Emil Boc, 16%, Vasile Blaga, 13,5% și Elena Udrea, 13,1%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel