SONDAJ INSCOP. Electoratul vrea femei în politică, fără funcții de conducere și implicare

Roxana Neagu / 08 Martie 2015 / 09:54 Salveaza PDF Comentarii

După 25 de ani, societatea își menține patriarhatul în sectoare decisive pentru societatea românească. Ultimul sondaj INSCOP arată că electoratul vrea mai multe femei în politică, dar nu le acordă nici încrederea schimbării și nici posibilitatea performanței în funcții de conducere, decisive. 

44% din români sunt de acord ca partidele să fie obligate prin lege să crească numărul de femei promovate în posturi alese. 37% se opun și 18% nu se pronunța. Analiștii, citați de Adevărul, explică: "Nivelul ridicat de non-răspunsuri poate fi explicat pe de o parte ca un efect al conformismului social existent în jurul subiectului, iar pe de altă parte o rezultantă a faptului că tema promovării femeilor în politică printr-o modificare legislativă a fost dezbătută doar marginal".

(w670)

Despre implicarea mai mare a femeilor în viața politică, 40,3% din respondenţi consideră că lucrurile ar rămâne la fel. Un procent important din români nu consideră genul ca o variabilă definitorie pentru prestaţia oamenilor politici. 25% din respondenţi consideră că lucrurile ar merge mai bine în România dacă implicarea femeilor în politică ar fi mai ridicată. 17,2% sunt de părerea contrarie. 

(w670)

47,4% din respondenţi consideră că o femeie prim-ministru nu ar schimba cu nimic lucrurile, 24,3% sunt de părere că situaţia actuală s-ar îmbunătăţi, iar 12,5% afirmă contrariul.

(w670)

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26