SONDAJ INSCOP. DNA și Președinția, încredere record

Direcția Națională Anticorupție (DNA) și Președinția se bucură de o încredere record. O arată ultimul sondaj INSCOP, realizat între 23 și 30 aprilie, la comanda Adevărul. 

Dintre toate instituțiile care se bucură de încrederea românilor într-o proporție mai mică sau mai mare, două instituții au cunoscut o ascensiune importantă comparativ cu celelalte. Este vorba despre DNA și Președinție. DNA, care nu a depășit un procent de încredere de 50% până-n octombrie 2014, din decembrie 2014 s-a aflat într-o continuă creștere, ajungând ca în luna aprilie 2015 să se bucure de un procent de încredere comparativ cu cel acordat Bisericii și Jandarmeriei. În luna aprilie 2015, 61,4% dintre respondenți aveau multă și foarte multă încredere în DNA. 

(w670)

În cazul Președinției, diferența este și mai evidentă. Și-a schimbat direcția în același timp cu DNA, în decembrie 2014, când, deodată, 43% s-au declarat încrezătorii în instituție, deși înainte cu două luni, în octombrie 2014, doar 17,8% aveau încredere în Președinție. În prezent 50% dintre respondenți se declarat încrezători mult și foarte mult în Președinție. 

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel