SONDAJ INSCOP. Câți români vor ca țara să se îndrepte spre Rusia

Ultimul sondaj INSCOP arată o majoritate covârșitoare care dorește ca direcția României să fie aceeași. 

Întrebaţi care cred că ar trebui să fie direcţia înspre care să se îndrepte România din punct de vedere al alianţelor politice şi militare la 25 de ani de la căderea comunismului, 86,1% dintre cei chestionaţi indică direcţia Vest (UE, NATO). 5,2% indică direcţia Est (Rusia), în timp ce 8,7% nu ştiu sau nu răspund la această întrebare. 

Persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 şi 30 de ani susţin în proporţie de 84,5% direcţia spre Vest, cele cu vârsta între 31 şi 50 de ani se pronunţă în proporţie de 89,4% pentru acest lucru iar 84,3% din persoanele peste 50 de ani susţin această direcţie.

La întrebarea "Care este, în opinia dvs. ţara care a influenţat cel mai mult, în bine, evoluţia României în ultimii 25 de ani?" Statele Unite ale Americii conduc detaşat, cu 36,9%. Clasamentul ţărilor care au influenţat în bine România în ultimii 25 de ani este completat de Germania (18,4%), Franţa (4,4%), Marea Britanie (4%), Rusia (3,8%), Italia (2,8%), Spania (2,1%), China (0,9%). 0,8% indică altă ţară, în timp ce 25,8% nu ştiu sau nu răspund la această întrebare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel