Sondaj INSCOP, alegeri prezidențiale. Intenția de vot

Sondaj
Sondaj

Barometrul de opinie publică al Academiei Române, realizat de INSCOP, arată care ar fi intenția de vot a românilor la alegerile prezidențiale. 

Potrivit sondajului, în primul tur, Klaus Iohannis ar lua 31,3%, Călin Popescu Tăriceanu, 12,3%, Liviu Dragnea 9,8%, Dacian Cioloș 6,8%, Corina Crețu 4,5%, Kelemen Hunor 2,2%. Procentul de nehotărâți este de 20%. Mai sunt și persoane care nu merg la vot 7,1%, dar și persoane care nu știu și nu răspuns. 

În turul al doilea, Klaus Iohannis ar lua 41%, Liviu Dragnea 18%, aproape 22% nu sunt hotărâți, 11% nu merg la vot, 7% nu știu sau nu răspund.

Dacă în turul al doilea ar ajunge Klaus Iohannis și Călin Popescu Tăriceanu, scorul ar fi: 38,1% Klaus Iohannis, 26% Călin Popescu Tăriceanu, 19,6% nu sunt hotărâți, 9% nu merg la vot, 7% nu știu sau nu răspund.

Dacă ar ajunge cu Dacian Cioloș Klaus Iohannis în turul al doilea, scorul ar fi: 33,7% Klaus Iohannis, 14,6% Dacian Cioloș, 29,8% nehotărâți, 13,7% nu merg la vot, 8,2% nu știu sau nu răspund. 

Scorurile de mai sus vin în contextul în care singurul care și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale este președintele în funcție Klaus Iohannis. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel