Sondaj INSCOP: ACL, creștere nesemnificativă în fața PSD

Canidatul PSD la alegerile prezidențiale are în continuare prima șansă, în timp ce Alianța Creștin Liberală nu reușește să se apropie amenințător de social-democrați, potrivit unui sondaj INSCOP.

În luna iulie, la scurt timp după ce PNL şi PDL şi-au anunţat intenţia de a fuziona, un sondaj INSCOP Research a relevat că 29,8% din români ar vota un partid format din fuziunea celor două formaţiuni. Ultimul barometru INSCOP Research, realizat în perioada 30 august - 4 septembrie, a arătat că 31,5% din cei chestionaţi ar vota candidatul ACL, dacă săptămâna viitoare ar avea loc alegeri prezidenţiale. ACL se situează pe poziţia a doua, după Alianţa PSD-UNPR-PC, cu o creştere nesemnificativă în ultimele săptămâni, conform adevarul.ro.

Pe primul loc, în preferinţele electoratului, se află candidatul PSD-UNPR-PC, care ar fi votat de 42,6%. Urmează, în ordine, Partidul Mişcarea Populară (7,1%), Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (5,8%), Partidul Liberal Reformator (4,4%), Partidul Poporului Dan Diaconescu (3,4%), Partidul România Mare (3,3%), Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (0,8%). Cifrele au fost calculate prin raportare la cei care au formulat o opţiune.

Raportat la totalul populaţiei, 20,8% declară că nu s-au hotărât, 6% că nu merg la vot, iar 3,2% că nu ştiu/nu răspund. Potrivit INSCOP Research, datele confirmă distribuirea voturilor pentru alegerile prezidenţiale întărind concluzia celor două bazine mari surprinse de cercetările sociologice (din jurul PSD-UNPR-PC cotat între 40% şi 45%, respectiv din jurul PNL-PDL cotat în jurul cifrei de 30%).

Potrivit INSCOP Research, 61,9% din respondenţi afirmă că au auzit de această alianţă politică, 33,6% că nu au auzit, iar 4,5% nu ştiu sau nu răspund la această întrebare.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel