Sondaj: În disputa pe buget Ponta - Băsescu, românii țin cu premierul

ponta basescu
ponta basescu

Un sondaj realizat de CSCI arată că cei mai mulți români îi dau dreptate premierului Victor Ponta în divergențele cu președintele Traian Băsescu referitoare la bugetul pe 2014.

Potrivit sondajului CSCI, citat de Antena 3, peste jumătate din români a urmărit ştirile despre discuţiile privind bugetul de stat.

Trei sferturi dintre români cunosc afirmațiile lui Băsescu pe această temă nu sunt de acord cu intenţia lui de a trimite înapoi bugetul în Parlament şi de a bloca memorandumul cu FMI. Un procent asemănător de respondenți crede că, dacă Băsescu se va ține de cuvânt, întârzierea adoptării bugetului va echivala cu amânarea creșterii salariilor și pensiilor. 25% dintre cei intervievați nu au crezut varianta expusă de Ponta și nu consideră că întârzierea îi va afecta.

Majoritatea românilor îl susţine pe premierul Victor Ponta în disputa cu preşedintele Traian Băsescu privind bugetul pe 2014. 57% îi dau dreptate lui Victor Ponta care susţine un buget cu creşteri de salarii şi pensii şi cu scăderea CAS. Numai 28% dintre cei intervievaţi sunt alături de preşedintele Traian Băsescu care susţine că bugetul va produce scumpirea carburanţilor, ceea ce va afecta întreaga economie.
Peste jumătate dintre români se arată mulţumiţi de activitatea premierului Victor Ponta în timp ce evaluarea activităţii lui Traian Băsescu este susţinută de puţin peste 30% dintre respondenţi.
Studiul a fost realizat de CSCI la solicitarea Fundaţiei Multimedia, în perioada 3-4 decembrie, pe un eşantion de 1023 de români şi are o marjă de eroare tolerată de 3% la un nivel de probabilitate de 95%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel