SONDAJ: Europarlamentarele și renașterea USL. Câți români îl văd pe Ponta prezidențiabilul PSD

Ultimul sondaj CCSCC arată câți români îl văd pe premierul Victor Ponta prezidențiabilul PSD, dar și ce părere au despre un partid nou intrat în sondaje, PMP. Pe de altă parte, sondajul mai arată ce șanse dau românii renașterii USL după europarlamentare și intenția la vot la alegerile pentru Parlamentul European. 

Notoriu și necunoscut

Sondajul CCSCC arată că personajul politic cu cea mai multă notorietate, despre care cetățenii au o părere favorabilă este Klaus Iohannis, urmat îndeaproape de Victor Ponta. Pe de altă parte, premierul îl depășește pe primarul Sibiului în ceea ce privește opinia nefavorabilă cu 15,4%. Însă, 6,4% dintre cei care au răspuns la sondaj nu-l cunosc pe Iohannis. Marele necunoscut al clasamentului este prezidențiabilul PDL, Cătălin Predoiu, pe care 10,3% dintre participanții la sondaj nu-l cunosc. Un alt necunoscut este Liviu Dragnea, cu 8,8%. 

Ponta, prezidențiabilul PSD

Deși mai puțin notoriu decât Klaus Iohannis, premierul este văzut drept prezidențiabilul PSD. Sondajul arată că 49,7% dintre cei care au participat la sondaj sunt siguri că premierul va fi prezidențiabilul social-democraților. În acord parțial, sunt 23,8%. 

Europarlamentare și renașterea USL

Intenția de vot pentru europarlamentare arată că Alianța PSD-PC-UNPR ar obține peste 43%, iar PNL sub 20%, cu aproape două procente. În spațiul politic a fost lansată ipoteza că PNL ar reveni în alianță și USL ar renaște dacă liberalii vor obține sub 20% la europarlamentare. Cu privire la această posibilitate, 13,5% dintre respondenți sunt în acord total, 12,6% sunt în acord parțial și 8,5% în dezacord parțial. 65,4% nu cred în această variantă. 

Ce este PMP

În acest sondaj apare și Partidul Mișcarea Populară, care depășește UDMR și PP-DD. Ce părere a fost creată în spațiul public despre acest partid? 67,4% dintre respondenți susțin că "nu este nici mișcare, nici populară, ci doar partidul lui Traian Băsescu". Doar 10,5% sunt în dezacord total. 

Păreri de rău despre retragerea PNL de la guvernare

Potrivit sondajului CCSCC, 69,1% dintre respondenți consideră că activitatea Guvernului după ieșirea PNL de la guvernarea a rămas la fel. 18% consideră că este mai proastă. Un procent apropiat de 61,3% consideră că decizia PNL de a ieși de la guvernare este una greșită. Un procent de 20,4% o apreciază. 

Sondajul a fost realizat în perioada 3-7 aprilie, pe un eșantion de 1.200 de persoane și are o marjă de eroare de plus minus 2,9%. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel