SONDAJ Dragnea - Iohannis. Pieleanu, PROCENTELE MOMENTULUI: Știre în PREMIERĂ

Marius Pieleanu
Marius Pieleanu

Sociologul Marius Pieleanu a prezentat, la Antena 3, procentele momentului privind alegerile prezidențiale. 

”Avem puține certitudini la ora asta. Știm sigur că reprezentantul stângii se va califica în turul doi. Știm, la fel de sigur, că PSD nu-și permite să nu aibă candidat pentru funcția de președinte. Atât PSD, cât și ALDE își doresc propriii candidați pentru funcția de președinte. Într-adevăr, o provocare este răspunsul la întrebarea: Ce se va întâmpla dacă președintele Klaus Iohannis pleacă în funcția de președinte al Consiliului European? Atunci, tot centrul-dreapta al politicii românești va intra în implozie, foarte mulți dorindu-și să candideze pentru această zonă. Dacian Cioloș este unul, eu cred că și Dan Barna își va dori, cu siguranță și Ludovic Orban. Ei vor ușura rolul candidatului de stânga. 

Egalitate Dragnea și  Iohannis

Astăzi, știm că actualul președinte Klaus Iohannis și Liviu Dragnea sunt într-o sensibilă egalitate dacă mâine ar avea loc alegeri prezidențiale, e o știre în premieră. E adevărat că avem un 40% electorat care încă n-a luat o decizie. Și Călin Popescu Tăriceanu e în această ecuație” a spus sociologul Marius Pieleanu, la Antena 3. 

Șanse sigure de turul doi: Liviu Dragnea

Marius Pieleanu a întărit: ”Aceștia trei sunt principalii actori politici pentru alegerile prezidențiale. Mai mult nu putem spune, că e încă devreme să ne pronunțăm asupra șanselor unuia sau altuia. Există analize care susțin că președintele Iohannis ar putea să nu se califice în turul doi, dintr-un motiv simplu: cel care va fi identificat ca reprezentantul străzii ar putea să obțină un scor foarte mare în primul tur. Vorbim de o simpatie pentru #rezist de peste 2 milioane de români. Lucrurile sunt extrem de premature din perspectiva șanselor reale. Știm sigur că reprezentantul stângii românești se va califica în turul doi și probabil că acesta va fi Liviu Dragnea”

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel