SONDAJ: Diaconu îi ia fața lui Iohannis. Alianța PNL-PDL, aproape 30%

Ultimul sondaj al Agenției de Rating Politic arată cum stă alianța PNL-PDL în sondaje, dar și procentul de încredere și intenția de vot la alegerile prezidențiale 2014. 

Ultimul sondaj al Agenției de Rating Politic, realizat în perioada 16-22 iunie 2014, arată că alianța PNL-PDL s-ar clasa pe locul doi în preferințele votanților pentru Parlamentul European. PNL-PDL ar obține 29,5% din voturile românilor. Pe primul loc, rămâne alianța formată din PSD, UNPR, PC, care ar obține 42,8%. 

(w670)

În ceea ce privește încrederea în liderii politici naționali, Mircea Diaconu l-a surclasat pe Klaus Iohannis. Însă, diferența este de doar 1%, în condițiile unei erori a sondajului de 3%. Pe primul loc, la o distanță definitorie față de celelalte, este Mugur Isărescu. Sorin Oprescu, Victor Ponta, Mircea Diaconu și Klaus Iohannis se mențin în jurul unui procent de încredere de 40%. 

(w670)

Cu toate acestea, în cursa pentru prezidențiale, Victor Ponta iese pe primul loc, cu 35%, urmat de Klaus Iohannis, cu 20%. Mircea Diaconu ar obține doar 2%. 

(w670)

În ceea ce privește confruntările din turul doi, cea mai strânsă luptă este în care s-ar afla Victor Ponta, dar pe care ar câștiga-o, ar fi cu liberalul Klaus Iohannis. La rândul său, liberalul Iohannis ar câștiga o luptă strânsă cu Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei. 

(w670)(w670)(w670)(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel