Sondaj: cum stau partidele în Ardeal. Europarlamentare: Surpriză pentru Cioloș și Ponta

Scutaru Cristina / 03 Martie 2019 / 16:33 Salveaza PDF Comentarii
Barna - Ciolos
Barna - Ciolos

BIROUL DE CERCETĂRI SOCIAL, coordonatori Bruno Ștefan și Călin Roșu, a realizat un sondaj privint intenția de vot în municipiul Târgu Mureș.

Sondajul a fost realizat în perioada 16-18 februarie 2019 pe un eșantion de 1.100 persoane, reprezentativ pentru populația adultă a municipiului Târgu Mureș care locuiește în oraș (au fost excluse din eșantion persoanele aflate în străinătate, precum și persoanele instituționalizate din mânăstiri, pușcării, spitale, aziluri, etc.). Eșantionul a fost alcătuit pe baza secțiilor de votare. În fiecare zonă arondată unei secții de votare au fost realizate interviuri într-un număr proporțional cu ponderea populației din acea zonă. 

Eșantionul a fost alcătuit astfel încât să aibă reprezentativitate locală, cu o eroare statistică de +/-3% la un interval de încredere de 99%. Adică dintr-o sută de eșantioane identice 99 dintre ele vor da aceleași cifre cu o eroare de +/-3%. Eșantionul reproduce structura socio-demografică a populației orașului pe sexe, grupe de vârstă, ocupații și nivel de instrucție școlară. Persoanele intervievate au fost alese prin pas statistic, din 2 în 2 apartamente sau case, pornind de la numărul 1 al fiecărei străzi. În cazul în care în apartamentele sau casele selectate nu răspundea nimeni (erau case părăsite, oamenii erau plecați sau refuzau să participe la cercetare), s-a selectat următoarea a 2-a casă. În acest fel s-a păstrat principiul probabilist, fiind improbabil ca oamenii care domiciliază la apartamente cu numere impare să aibă opinii semnificativ diferite de cei care locuiesc la apartamente cu numere pare.

Rezultat surprinzător

 

 

La Târgu Mureș, din cauza fragmentării voturilor, rezultatul este surprinzător. Conform sondajului, Dacian Cioloș se află la coada clasamentului, sub Victor Ponta, deși inițiativa ”Fără penali în funcții publice” are, la nivel declarativ, un sprijin masiv. Rezultatul nu corelează sprijin pentru inițiativa USR - Plus cu intenția de vot.

(w670)

(w670)

(w670)

(w670)

(w670)

 

(w670)

(w670)

(w670)

(w670)

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24