Sondaj CSCI: PDL, la două procente de PNL. PSD ia caimacul la alegeri

blaga-antonescu
blaga-antonescu

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile europarlamentare, PSD+PC+UNPR ar lua 41% din voturile românilor, urmat de PNL, cu 16%, pe locul trei situându-se PDL, cu 14%, potrivit unui sondaj realizat de CSCI.

Același sondaj situează UDMR, formațiunea membră a Partidului Popular European, pe locul 4, cu 7%. PPDD este cotat la 6%, iar alte partide (sub 5%) - 16%.

USL se păstrează așadar în registrul dorit, menținându-se la un procent de peste 40%. PNL însă nu atinge, în sondajul CSCI, scorul țintă minim, acela de 20%, formațiunea lui Vasile Blaga suflându-le în ceafă liberalilor.

Sondajul a fost realizat în perioada 30 ianuarie - 2 februarie, prin metoda CATI, pe un eșantion de 990 de persoane, multistadial cluster, cu selecția probabilistică a persoanelor. Eroarea tolerată este de 3,3%, la un nivel de probabilitate de 95%.

CSCI aparține Fundației Multimedia, condusă de profesorul Bogdan Teodorescu, fostul strateg al lui Adrian Năstase, și Dan Sultănescu, consilier al premierului Victor Ponta.

Ponta, apreciat pentru activitatea referitoare la deszăpezire

Alte întrebări ale sondajului: Cine s-a descurcat mai bine cu deszăperizile din ultimii ani? Guvernul Ponta în 2014 - 78%, Guvernul Boc în 2012 - 18%, NS/NR - 4%.

După părerea dvs. Victor Ponta a făcut bine sau a greșit că s-a implicat în toate ședințele comandamentelor de deszăpezire? A făcut bine implicându-se - 74%, a greșit implicându-se - 23%, NR/NS - 3%.

Evaluare activitate Victor Ponta în legătură cu deszăpezirea: foarte proastă - 14&, destul de proastă 26%, destul de bună - 42%, foarte bună - 14%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel