Sondaj: Ce cred românii despre intervenția lui Ponta la Bac

victor_ponta
victor_ponta

Românii nu consideră că premierul Victor Ponta a produs o imixtiune  în Justiție când a intervenit în scandalul șpăgii de la liceul Bolintineanu.

Declarațiile premierului Victor Ponta din perioada anchetei desfășurate de procurori la Bacalaureat au stopat un abuz, cred 55% dintre cei intervievați de institutul de sondare CSCI. În schimb, 18% cred că intervenția lui Ponta nu este una justificată și opinează că șeful Executivului a exercitat o presiune incorectă la adresa Justiției, scrie rtv.net.

Subiectul scandalului de la Bacalaureat a fost urmărit la televizor, în ziare sau în publicațiile online de 61% dintre cei intervievați. 34% dintre persoanele chestionate opinează că examenul a fost mai exigent decât în anii precedenți, 14% cred că nivelul de dificultate al probelor a rămas același, iar 33% apreciază că examenul a fost unul mai ușor decât în alți ani.

În ceea ce privește intervenția procurorilor și polițiștilor de la liceul din sectorul 5, jumătate din respondenți o văd drept una abuzivă și agresivă. 35%, în schimb, spun că demersul era necesar pentru a stopa un caz grav de fraudă.

Sondajul CSCI a fost realizat în perioada 9-11iulie 2013 pe baza a 1100 de interviuri la nivel naţional. Eşantionul este de tip multistadial cluster, cu selecţia probabilistică a persoanelor. Marja de eroare tolerată este de ±3%, la un nivel de probabilitate de 95%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel