Sondaj CSCI, alegerile prezidențiale 2014: Cum stau Ponta, Iohannis și Diaconescu

Un sondaj realizat de CSCI arată preferințele românilor în perspectiva alegerilor prezidențiale 2014. Dacă duminica viitoare ar avea loc scrutinul pentru Cotroceni, Victor Ponta ar obţine 46% din voturi în primul tur, în timp ce candidatul ACL, Klaus Iohannis, ar fi votat de 24% dintre alegători. Candidatul stângii l-ar învinge pe cel al dreptei și în turul al doilea.

Cercetarea citată de romaniatv.net relevă că în turul 2 Victor Ponta ar obţine 58% dintre sufragii, în timp ce 42% dintre cei chestionați ar opta pentru Klaus Iohannis.

În cazul în care în turul 2 ar intra candidatul PSD şi candidatul independent Cristian Diaconescu, Victor Ponta ar obţine un scor mai mare - respectiv 72%, faţă de 28% cât ar aduna fostul consilier prezidenţial. 

Sondajul CSCI mai arată că 70% dintre români consideră că Victor Ponta va ajunge președintele României din noiembrie, comparativ cu 17%, care îl creditează pe Klaus Iohannis cu prima șansă.

Cercetarea a fost realizată în perioada 11-14 august 2014, pe un eşantion de 1.063 de persoane, marja de eroare tolerată fiind de +/- 3%.

Vezi și: Un sociolog citește sondajul IRSOP devastator pentru Iohannis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel