Sondaj BCS. Premieră: Iohannis îl bate pe Ponta la prezidențiale. Clientul sondajului, surpriză majoră

Un sondaj realizat de Biroul de Cercetări Sociale (BCS) determină că liberalul Klaus Iohannis îl învinge pe premierul Victor Ponta la alegerile prezidențiale din noiembrie. Cercetarea sociologică a fost comandată de Fundația Mișcarea Populară, condusă de Cristian Diaconescu, prezidențiabilul PMP.

Persoanele chestionate au fost întrebate "Cum aţi vota în turul doi al prezidenţialelor?". Un procent de 49.6% a ales Victor Ponta, în timp ce Klaus Iohannis şi-a adjudecat 50.4% din voturi, potrivit Digi 24.

Este primul sondaj din acest an care îl plasează pe Iohannis în fața lui Victor Ponta, chiar dacă diferența se încadrează în marja de eroare.

Cercetarea a fost comandată de Fundaţia Mişcarea Populară şi a fost realizat în perioada 3-12 iulie, pe un eşantion de 1.272 de persoane, intervievate la domiciliu. Marja de eroare este de 2,8 la sută.

BCS a testat mai multe variante pentru turul doi și, de exemplu, în cazul unei confruntări Iohannis-Tăriceanu, actualul președinte al PNL ar câștiga cu un scor de 59,5% la 40,5%. În situația unei dispute Ponta-Antonescu, scorul ar fi 63,5% la 36,5%, în favoarea președintelui PSD.

Sondaj CURS: Doi lideri PSD îl bat pe Iohannis la prezidențiale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel