Sondaj Avangarde. Pieleanu, procente partide: intenție de vot

Roxana Neagu / 10 oct 2018 / 22:12 Salveaza PDF Comentarii
Secție de votare pentru Referendum
Descriere foto: Secție de votare pentru Referendum

Sociologul Marius Pieleanu, director al Avangarde, a prezentat, la Antena 3, procentele momentului. 

”Până pe 6 octombrie, când a fost prima zi a referendumului, lucrurile stăteau în felul următor - firește că acum mi se va spune că țin cu PSD-ul și așa mai departe: 36% PSD - atenție, de duminică nu mai știu, sunt posibile schimbări, PNL 25%,  ALDE 10%, USR 9%, Cioloș 9%, UDMR 5%, ProRomânia 4%” a spus Marius Pieleanu, pentru o participare la vot de 47%. ”Numai la 47%, PSD înregistrează un scor cu 3 în față. Cu cât crește mai mult participarea la vot cu atât scade mai mult votul pentru PSD, nu e un secret. Eu cred că la alegerile din mai 2019 nu vom avea o asemenea cifră, probabil vom avea o participare asemănătoare cu cea de la referendum” a spus sociologul. 

(w670)

Analistul politic Bogdan Chirieac consideră că PSD e peste 36% intenție de vot, argumentând că nu există Opoziție, cotează PNL la 15%, ALDE sub 10%, în jurul a 5 - 6%, restul de cifre se duc la USR și mai ales la partidul lui Dacian Cioloș. 

Marius Pieleanu a mai spus că ”la o participare de 25%, PSD ar avea peste 45% pe pariu acum, atunci sigur că PNL e în 19 -20%, USR va avea probleme de prag”. 

(w670)


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24