Sondaj Avangarde, intenția de vot la prezidențiale: Antonescu este favorit

La întrebarea deschisă ”dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, pe cine ați vota?”, 26% dintre respondenții unui sondaj Avangarde realizat la sfârșitul lunii ianuarie au răspuns Crin Antonescu. Următorul după președintele PNL la capitolul intenție de vot este premierul Victor Ponta, pe care l-au indicat 22% dintre cei intervievați.

Sociologii Avangarde nu a oferit intervievaților o listă prestabilită, cu numele celor care deja și-au declarat intenția de a candidat la prezidențiale, ci au adresat o întrebare liberă. Spre exemplu, 6% dintre respondenți au spus că l-ar vota pe actualul președinte, Traian Băsescu, care în decembrie își termină cel de-al doilea și ultimul mandat.

Sondajul, prezentat vineri seara, la Antena 3, a fost realizat în perioada 15-30 ianuarie, pe un eșantion de 1.500 persoane, la domiciliul respondenților.

Prezent în studioul Antena 3, directorul Avangarde, Marius Pieleanu, a subliniat că măsurătorile au fost făcute înainte să izbucnească cea mai gravă criză politică a Uniunii Social Liberale.

În rândul personalităților, de cea mai mare încredere se bucură primarul Capitalei, Sorin Oprescu (53%), iar pe locul doi se află edilul Sibiului și prim-vicepreședintele PNL, Klaus Iohannis (43). Liderii USL, Victor Ponta și Crin Antonescu, ocupă poziția 3, respectiv 4, cu 41% încredere în premier și 34% în liderul liberal.

Sursă foto: captură Antena 3

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel