Sondaj Avangarde. Marius Pieleanu anunță surprizele

Marius Pieleanu
Marius Pieleanu

Ultima analiză cu privire la încrederea în partidele politice, realizată de profesorul Marius Pieleanu, aduce creșteri și scăderi istorice. 

Sociologul Marius Pieleanu a prezentat cea mai recentă analiză:

PSD - 38%

PNL - 19-20%

ALDE - 12-13%

Platforma România 100 (creată de Dacian Cioloș) - 8-10%

USR - 8%

UDMR - 5%

PMP - 4%

"Ierarhia nu se schimbă, rămânem cu un PSD care se situează de la 38% în sus. Avem un PNL în continuare pe locul doi, dar nu mi-e clar cât va rezista pe locul doi, cifrele de ultima oră ne subliniază o poziționare undeva la 19-20%, sigur e limita minimă istorică. Pe locul trei avem partidul domnului Tăriceanu undeva la 12-13%. Pe locul patru, eu îmi asum ceea ce spun acum, Mișcarea România 100 chiar dacă nu e partid, a domnului Cioloș care este undeva la 8-10 procente. USR-ul rămâne în continuare în cota sa de acum un an și jumătate de 8%, după care încep partidele mai mici, PMP cu 4%, UDMR-ul domnului Marko Bela la 5% și apoi încep partidele mult mai mici. Cam asta este oglinda realității politice românești la ora aceasta", a declarat Marius Pieleanu la România TV.

Care este trendul

"PSD-ul rămâne relativ constant, PNL-ul este într-o ușoară descreștere, ALDE este într-o creștere ușoară, iar cea mai mare creștere o are partidul domnului Cioloș, USR-ul nu reușește să facă pragul celor două cifre, partidului domnului Băsescu nu cred că va mai intra în Parlament, UDMR-ul rămâne acolo. Partidul domnului Ponta, vorbesc despre dânsul chiar dacă nu este la 5%, care sigur datorită prezenței sale are patru procente, dar, în opinia mea, cu o bună organizare va putea să facă pragul parlamentar, partidul domnului Ponta rupând indubitabil din procentele Partidului Social Democrat", a explicat sociologul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel