Prezidențiale: Antonescu - 30%, Ponta - 23%, Isărescu -17%. Sondaj ARP

crin-antonescu-presedinte dece
crin-antonescu-presedinte dece

Un sondaj realizat de Agenția de Rating Politic arată că președintele PNL, Crin Antonescu, ar obține cea mai mare intenție de vot la prezidențiale dacă acestea ar avea loc duminica viitoare, urmat de premierul Victor Ponta și guvernatorul BNR Mugur Isărescu.

Dacă USL ar avea candidați separați la alegerile prezidențiale, Crin Antonescu ar lua cele mai multe voturi, 30,9%, iar pe locul doi s-ar afla premierul Victor Ponta, cu un procent de 23%. Guvernatorul Băncii Naționale a României, considerat ipotetic candidat al Mișcării Populare, ar fi următorul după liderii PNL și PSD, cu 17,5% din preferințe.

Diferența destul de mare dintre Antonescu și Ponta poate fi explicată prin decizia reiterată în numărate rânduri de USL, de a-l nominaliza pe liderul liberal drept singurul candidat la prezidențiale din partea Uniunii. Astfel, cu cât ne apropiem de scrutinul din 2014, iar Victor Ponta își va menține poziția de susținător al șefului Senatului, probabil că diferența de procente în astfel de sondaje se va adânci între cei doi.

Dan Diaconescu suferă o scădere considerabilă față de perioada pre-electorală de la sfârșitul lui 2012, atunci când reușea scoruri de peste 10%, iar televiziunea OTV nu era închisă. Cercetarea sociologică a ARP relevă o intenție de vot de 5,9% pentru fondatorul PPDD.

Într-o listă prestabilită de realizatorii sondajului, clasamentul ar arăta astfel: Antonescu - 50,4%; Mihai Răzvan Ungureanu - 22,5%, Corneliu Vadim Tudor - 9,5%; Dan Diaconescu - 8,4%; Vasile Blaga - 7%; Kelemen Hunor - 2,4%.

Sondajul a fost realizat în perioada 29 mai – 6 iunie, pe un eşantion reprezentativ pentru populaţia României de 1100 de persoane, cu interviuri telefonice şi are o eroare de 2,47%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel