Schimbare parolă Twitter. Securitatea datelor, compromisă

Compania Twitter Inc a recomandat celor peste 330 de milioane de utilizatori să-și schimbe parolele după ce o defecțiune tehnică le-a afișat necriptate în rețeaua sa informatică internă.

Renumita rețea de socializare a precizat că o investigație internă nu a relevat nicio indicație că parolele ar fi fost furate sau folosite în mod impropriu de angajații săi, însă i-a îndemnat pe toți utilizatorii săi să ia în calcul schimbarea parolelor în viitorul apropiat „dintr-o abundență de grijă pentru siguranță”.

Funcția de criptare a dat greș

Twitter a explicat într-o postare publicată pe blogul propriu că în mod normal maschează parolele utilizatorilor printr-o funcție de criptare numită „bcrypt”, astfel încât nici măcar operatorii sistemului informatic al companiei cu sediul în San Francisco să nu le poată vedea.

Însă din cauza unei erori tehnice în sistem („bug”), parolele au fost afișate în formă necriptată la rularea unui log periodic. Twitter a precizat că proprii ingineri au fost cei care au descoperit problema și că în prezent implementează soluții pentru ca incidentul să nu se mai întâmple.

Ce înseamnă o parolă sigură

Parolele recomandate de dezvoltatorii platformelor online includ în mod obișnuit minimum opt semne, între care litere majuscule, litere minuscule, cifre și caractere speciale precum „arond” @ sau hashtag #.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel