Scandal uriaș în gimnastică. Bitang-Petrache, acuzații tăioase. "Am vorbit cu Nadia…"

Bitang-Bellu, Jocurile Olimpice Londra 2012
Bitang-Bellu, Jocurile Olimpice Londra 2012

Din 1968, România a fost premiată la la Jocurile Olimpice. Anul acesta nici nu merge la Rio. Nu s-a calificat. Starea de sănătate a gimnastelor și lipsa investiției în gimnastică ar fi cauzele. 

"Din nefericire, la nivelul lotului de gimnastică au fost extraordinar de multe probleme de sănătate. Fetele mai mult au fost prin spitale și la doctor decât au fost în sala de pregătire. Este o problemă de sistem. Dacă nu vom întoarce capul să ne facem o școală de antrenori, să ne ținem antrenorii în țară, să-i plătim corespunzător, să investim la nivel de începători în care nimeni nu investește... Văd că dl Petrache are mai multe cunoștinte decât noi că nu știu ce contracte avem cu o firmă", a spus fosta antrenoare Mariana Bitang, la Realitatea TV. Președintele COSR, Alin Petrache, a precizat că "am sprijinit atât cât am putut și atât cât ni s-a cerut să sprijinim acest fenomen numit gimnastică, avem centrele naționale olimpice de pregătire a juniorilor, pe care în continuare le păstorim". 

"E inadmisibil ca singura susținere din partea COSR să fie câteva luni de indemnizație pentru Cătălina Ponor"

Mariana Bitang a spus că alte țări ca Australia și Belgia, mai bune decât România, au investit în gimnastică. Antrenoarea a făcut și o remarcă cu privire la Alin Petrache căruia i-a spus că "sportul românesc îl așteaptă în iarbă așa cum a promis la începutul mandatului de președinte al COSR, dar nu prea a coborât, cel puțin în ceea ce privește gimnastica românească". Mariana Bitang a continuat: "Dânsul vorbește de centre, e bine că se orientează către centrele de juniori, dar în egală măsură au nevoie și loturile de susținere. E inadmisibil ca singura susținere din partea COSR să fie câteva luni de indemnizație pentru Cătălina Ponor. Deci trebuie să fie mai aproape de oamenii din sport- sportivi, antrenori". După ce i s-a atras atenția cu privire la afirmațiile lui Paul Ziert, Bitang a spus: "Am vorbit cu Nadia de dimineață, numai că domnul Paul Ziert este în totală eroare. (...) Este aberant să acuzi un om că nu a fost alături de echipă, câtă vreme noi nici nu am mai fost în sală în perioada Glasgow-ului, iar în acest moment am avut o calitate de consultant, de sprijin din afară, cum putea fi oricine, pentru că nu trebuie să vă ascund că la nivelul lotului colectivul tehnic rămăsese în doi antrenori. Le era foarte greu să se descurce". 

"Trebuie să reconstruim un sistem care să producă în continuare"

Alin Petrache a precizat, după mai multe observații despre finanțare, că sportul românesc este lovit în inima lui, așa cum a spus moderatorul emisiunii, pentru că "federația a adus României cele mai multe medalii olimpice". Replica lui Bitang a fost: "Cu atât mai mult, dl Petrache, dacă gimnastica a adus cele mai multe medalii sportului olimpic, cred că ar fi fost normal să acceptați un dialog cu cei din gimnastica românească. Dar nu asta e marea problemă, cred că era un final previzibil, era anticipat de mai mulți ani că vom ajunge în acest moment. În acest moment, trebuie să reconstruim un sistem care să producă în continuare". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel