Scandal în Parlament din cauza TVR! PNL acuză PSD de sabotaj

Comisiile de cultură ale Camerei Deputaților și Senatului nu au putut să dezbată, marți, Raportul de activitate pe anul 2014 al Societății Române de Televiziune, din cauza lipsei de cvorum. Președintele Comisiei de cultură de la Cameră, Gigel Știrbu, este de părere că acest lucru s-a întâmplat din cauza parlamentarilor PSD care nu s-au prezentat la ședință.

"Cred că este o decizie politică. Aseară am primit informația din partea Senatului cum că grupul parlamentar al PSD din Senat nu va participa astăzi la ședință, din cauza faptului că colegii de la UDMR au luat decizia de a nu participa la ședință până când nu se vor discuta și rapoartele de activitate pe anul trecut ale celorlalte instituții - Societatea Română de Radiodifuziune, Consiliul Național al Audiovizualului, Agerpres și așa mai departe. Nu vedem de ce grăbim lucrurile de asemenea manieră, pentru a discuta numai și numai raportul de activitate al unei singure instituții, SRTV, în situația în care toate rapoartele de activitate pe anul trecut au fost depuse", a declarat Gigel Știrbu, citat de Agerpres.

El a adăugat că probabil se dorește o schimbare politică a conducerii Televiziunii Române, care și așa se află într-o stare financiară nu tocmai plăcută, iar schimbarea conducerii ar duce la agravarea acestei situații.

Vezi și: Contul de execuție bugetară al TVR, aviz negativ în Comisiile de Buget-Finanțe

Gigel Știrbu a anunțat că directorul general al SRTV, Stelian Tănase, nu s-a prezentat la ședința de marți, pentru că este în concediu medical.

"Cred că aici ar fi trebuit să se prezinte directorul financiar al instituției, dar, din câte cunosc, colegii de la Senat au trimis adresă că, ședința nemaiputând să se țină din cauza lipsei de cvorum, atunci domniile lor nu au mai participat astăzi la presupusa ședință. Sper din toată inima că vom ajunge la un consens și că în următoarea perioadă vom reuși să discutăm nu numai raportul de activitate al TVR și toate celelalte rapoarte ale instituțiilor care sunt sub directa coordonare a Parlamentului și implicit a Comisiilor reunite pentru cultură", a continuat Gigel Știrbu.

Întrebat dacă PNL este mulțumit de activitatea lui Stelian Tănase, președintele Comisiei de cultură a Camerei Deputaților a replicat că "nu PNL este cel care l-a propus pe Stelian Tănase. El a fost propus de către Guvern, de către premier".

"Nu noi trebuie să ne pronunțăm asupra execuției de cont bugetar. S-a dat un aviz negativ la Comisiile de buget, dar se știe foarte bine că este un vot politic în cele două comisii. Cred că ar trebui să existe o decizie politică, dar văzând declarațiile domnului premier de ieri tare mi-e frică că Guvernul nu va lua o decizie în următoarea perioadă, mai ales că suntem în an preelectoral, urmează alegeri locale și alegeri generale anul viitor, sunt convins, cunoscând modalitatea de acțiune a PSD, că în cursul anului acesta și cred că și anul viitor nu vom vedea o decizie a guvernanților vizavi de această instituție extrem de importantă a statului român", a încheiat Știrbu.

Citește și: Stelian Tănase, mesaj pentru PSD după lovitura primită în Parlament

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel