SALARII PERSONAL MEDICAL. Pintea: Vor crește. 3% dintre angajaţi vor avea probleme

Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a declarat, joi, referitor la salarii, că 3% din angajaţii din subordinea ministerului au probleme, „dar nu probleme mari”.

„Salariile personalului medical vor înregistra creşteri semnificative, iar salarizarea din domeniu va ajunge pentru prima dată aproape de nivelul înregistrat în Uniunea Europeană, astfel că unele salarii vor depăşi 4.000 de euro pentru medic primar anatomie patologică şi medicină legală”, a declarat ministrul Sănătăţii Sorina Pitea într-o conferinţă de presă.

Probleme pentru 3% dintre angajați

Ea a precizat că 3 la sută dintre angajaţi „vor avea probleme, dar nu probleme mari”, referindu-se la cei din aparatul central, pentru cei din funcţiile de conducere din categoria înalţilor funcţionari publici, funcţii publice de directori generali şi directorii adjuncţi ai acestora precum şi şefii de birouri. În cazul consilierilor de miniştri, pentru că unele salarii le depăşeau pe celelalte, creşterea va fi mai mică, de până în 24%, iar pentru consilierii din ministerul Sănătăţii, vor scădea cu 23 la sută.

Salariile medicilor vor crește

Potrivit ministrului Sănătăţii, salariile de bază ale medicilor şi asistenţilor medicali vor creşte de la 1 martie faţă de cele din luna ianuarie, cu 70-173 la sută, astfel că, un medic primar din unităţile sanitare clinice va avea în luna martie 9.106 lei, faţă de 4.108 lei cât avea în ianuarie. Un asistent medical cu studii superioare din unităţile sanitare clinice va avea 3.040 de lei în martie 2018, iar o infirmieră – 2.586 de lei, fără sporurile de tură, sărbători legale şi condiţii.

Creșteri cu 151-287%

La rândul lor, medicii rezidenţi vor beneficia de creşteri cu 151-287 la sută începând cu 1 martie, în funcţie de specialitate.

„Un medic rezident anul I are în prezent un salariu brut de 1.985 de lei. După creşterea salarială va avea 5.700 de lei brut. Astfel încât ajunge în anul VI cu un cuantum de 7.900 de lei brut. Medicii rezidenţi pot obţine venituri suplimentare prin orele de gardă, având în vedere că ei pot fi inlcuşi la cerere în linie de gardă. Tot de la 1 martie, medicii rezidenţi vor beneficia de norma de hrană”, a explicat Sorina Pintea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel