Romeo Dunca, criticat de un consilier judeţean din Caraş-Severin. "Din orgoliu, pierde 13 milioane de lei"

Facebook Ionuţ Mihai Popovici
Facebook Ionuţ Mihai Popovici

Ionuţ Mihai Popovici, consilier judeţean în Caraş Severin, îl critică pe preşedintele CJ, Romeo Dunca, pe care îl învinovăţeşte că pierde 13 milioane de lei pentru judeţ "din orgoliu". 

"Din orgoliul lui Romeo Dunca, județul pierde 13 milioane de lei, peste 2,5 milioane de euro!

Consiliul Județean Caraș-Severin a ajuns să fie instituția care demonstrează că încăpățânarea nu duce la nimic bun. Pentru că actualul președinte, care uită că ocupă o funcție vremelnică, dar cu consecințe pe termen lung, nu poate avea o relație civilizată cu angajații instituției, aruncă mii de euro pe serviciile unui privat. Deși juriștii Consiliului Județean au dat dovadă de competență, de profesionalism, câștigând în primă instanță procesul cu constructorul Centrului de Management Integrat al Deșeurilor de la Lupac, Romeo Dunca, împreună cu aleșii PNL, și-a dat girul pentru a achiziționa serviciile unui avocat în această speță. 20.000 de lei, bani publici! Nu contest priceperea acestui avocat, însă rezultatul acestei decizii este dezastruos. Județul Caraș-Severin a pierdut procesul și își ia gândul de la 11.047.737,68 de lei, atât cât ar fi trebuit să plătească SC Alpha Construct Sistem SA pentru că nu a respectat termenele prevăzute, la care se mai adaugă 2.154.526 de lei pe care cărășenii îi vor da firmei. Alți 50.000 de lei reprezintă cheltuielile de judecată. Prin comparație, juriștii din Consiliul Județean sunt cei care au salvat Caraș-Severinul în urmă cu 4 ani, câștigând litigiul cu Ministerul Dezvoltării, atunci când conturile erau blocate. Aceiași juriști au câștigat și procesul cu Aeroportul Caransebeș.

Îngrijorător este că specialiștii din Consiliul Județean au fost dați la o parte și din alte procese pentru a face loc unor avocați. Prin astfel de decizii, cărășenii plătesc practic de două ori același serviciu. Cu toții știm ce înseamnă plata onorariului unui avocat, mai ales la acest nivel. Și în timp ce aruncă bani grei pentru niște servicii scumpe, care se dovedesc a fi neprofitabile, Romeo Dunca și consilierii liberali renunță la proiecte fundamentale pe motiv că nu sunt fonduri...", a scris Ionuţ Mihai Popovici pe Facebook. 

Cine este Romeo Dunca 

Romeo Dunca este mai cunoscut ca om de afaceri decât ca politician. A pornit în afaceri cu câteva camioane în 1994, cu firma care îi poartă numele și care a devenit una din cele mai cunoscute la nivel național.

Afacerile prospere l-au propulsat în topul 500 Forbes miliardari, având, alături de familie, o avere estimată la 14-15 milioane de euro. Activează în domeniul transportului de mărfuri, dar datele s-au schimbat în prezent, pentru că raportarea în topul Forbes a fost făcută în 2011.

În 2017 a scăpat ca prin urechile acului dintr-un accident de elicopter. El s-a prăbușit în Muntele Mic, din Caraș Severin, chiar cu aparatul de zbor pe care îl pilota, pe 29 noiembrie 2017. Romeo Dunca nu a fost rănit dar elicopterul de mici dimensiuni a avut daună totală. Elicoperul s-ar fi prăbușit din cauza vântului puternic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel