România Tv: Pocora, Olteanu și Iohannis, în cărți pentru funcții de miniștri

bogdan olteanu
bogdan olteanu

Conducerea PNL lucrează la o remaniere guvernamentală, astfel că Daniel Chițoiu și Mariana Câmpeanu, miniștri liberali ai Finanțelor și Muncii, vor fi înlocuiți de viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu, respectiv purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, potrivit unor surse citate de România Tv. În funcția de ministru de Interne, vacantată de Radu Stroe și deținută ad-interim de Gabriel Oprea, ar urma să fie numit primarul Sibiului, Klaus Iohannis, conform sursei citate.

Pe lista scurtă a PNL pentru funcția de ministru de Interne au rămas George Scutaru, lider al deputaților liberali și vicepreședinte al Comisiei pentru Apărare, și primarul Sibiului, Klaus Iohannis. În ceea ce-l privește pe cel din urmă, se dorește o formulă care să-i permită să fie simultan ministru și edil, mai spune România Tv.

Ministrul Finanțelor, Daniel Chițoiu, ar putea fi înlocuit de viceguvernatorul Băncii Naționale a României, Bogdan Olteanu. Pentru a deveni membru al Guvernului, avocatul va trebui să fie suspendat din actuala funcție.

Analistul Bogdan Chirieac, prezent în studioul România Tv, a declarat că nu vede ca probabilă plecarea lui Chițoiu din Guvern, pentru că liberalul este un sprijin pentru Victor Ponta, foarte important fiind și aportul său în procesul negocierilor cu Fondul Monetar Internațional. Despre Bogdan Olteanu, Chirieac a spus că acesta este "o personalitate" care s-ar putea dovedi "un aset important pentru campania lui Crin Antonescu".

Lista remanierii, pregătită de liderii PNL, se încheie cu portofoliul Muncii, mai spus sursele România Tv, acolo unde Cristian Pocora, purtător de cuvânt al formațiunii din Bd. Aviatorilor, ar putea s-o înlocuiască pe Mariana Câmpeanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel