România, gazda Campionatul European de Baschet Feminin din 2015

România va putea organiza turneului final al Campionatului European de

"După ce în urmă cu mai bine de opt luni, Ungaria a obţinut dreptul de a organiza turneul final feminin din 2015, iar Belarus, contracandidată la obţinerea dreptului de organizare, a renunţat la dosar şi a acceptat ulterior ideea ca România sa fie coorganizatoare, Board-ul FIBA-Europe a oficializat, sâmbătă seara, ceea ce se discuta asiduu de mai multe luni şi, a stabilit ca în premieră, cele două ţări, Ungaria şi România, să organizeze în comun turneul final Eurobasket Women 2015", se arată în comunicatul Federației.

Comitetul Executiv al FIBA Europe a făcut anunţul în Slovenia, unde la finalul săptămânii a avut loc tragerea la sorţi a grupelor participante la Campionatul European din 2013. Preşedintele Autorității Naționale pentru Sport și Tineret (ANST), Carmen Tocală, a fost prezentă la şedinţa de la Ljubljana şi a precizat că meciurile din cele două grupe pe care le va găzdui România vor avea loc, cel mai probabil, la Oradea şi Timişoara. Aceste locaţii vor fi inspectate de reprezentanţii FIBA Europe, care vor decide dacă îndeplinesc standardele internaţionale.

Totodată, la propunerea Comisiei Tehnice Feminine a FIBA-Europe, Boardul Forului Continental a mai luat în calcul şi ca turneul final "Eurobasket Women 2015" să se desfăşoare, în premieră, cu 20 de echipe naţionale, printre care se vor afla şi cele două organizatoare, Ungaria şi România. Pe de altă parte, s-a mai stabilit ca turul preliminar de calificare la Eurobasket Women 2015, care se va derula în vara anului viitor, să se dispute sub formă de turnee, cu patru grupe în patru locaţii diferite. Învingătoarele din fiecare grupă se vor califica într-un play-off, iar câştigătoarea va accede la turneul final.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel