EXCLUSIV  REZULTATE REFERENDUM 2019 în Alba

REZULTATE REFERENDUM 2019 în Alba/ DCNews a realizat un sondaj cu privire la prezența la referendum și felul în care vor vota cei ce vor merge să voteze la referendumul pe justiție inițiat de către președintele Klaus Iohannis. 

REZULTATE REFERENDUM 2019 în AlbaCei mai mulți cititori DCNews din Alba nu votează. Ei reprezintă 46,9%. 29,9% spun că vor vota ”DA”, iar 23,2% vor vota la referendumul pe justiție, alegând varianta ”NU”. 

REZULTATE REFERENDUM 2019 în AlbaLegea 3/2000, cu modificările intrate în vigoare în iulie 2018, precizează, la articolul 5, următoarele:

(2) Referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.

(3) Rezultatul referendumului este validat dacă opţiunile valabil exprimate reprezintă cel puţin 25% din cei înscrişi pe listele electorale permanente.

Cu alte cuvinte, pentru a fi cvorum, e necesar ca prezența la votul pentru referendum să fie de 30% din numărul total de alegători. Pentru ca referendumul să fie validat, e nevoie de cel puțin 25% opțiuni valabil exprimate, adică 25% ”DA”, din cei înscriși pe listele electorale permanente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel