EXCLUSIV  REZULTAT REFERENDUM pe JUSTIȚIE 2019. Veste pentru Klaus Iohannis

Irina Constantin / 21 mai 2019 / 19:15 Salveaza PDF Comentarii
Klaus Iohannis, în ziua în care a uitat întrebările la referendumul pe justiție
Klaus Iohannis, în ziua în care a uitat întrebările la referendumul pe justiție

REZULTAT REFERENDUM pe JUSTIȚIE 2019. DCNews a realizat un sondaj cu nici o săptămână înainte de ziua alegerilor europarlamentare, când românii sunt chemați de președintele Klaus Iohannis să voteze și la referendumul pe justiție

REZULTAT REFERENDUM pe JUSTIȚIE 2019 Rezultatele sondajului arată că 32,1% din cititorii DCNews vor vota ”DA” la referendum. Vor fi și români, potrivit rezultatului sondajului, care vor merge și vor vota ”NU”. Procentul lor se ridică la 22,1%. 

Pe de altă parte, 45,8% susțin că nu votează. 

REZULTAT REFERENDUM pe JUSTIȚIE 2019 Românii pot alege dacă să voteze sau nu la referendumul pe justiție, inițiat de către președintele Klaus Iohannis. Ei au variantele să voteze DA sau NU sau pur și simplu să nu-și exprime votul. 

 

 

(w670)

REZULTAT REFERENDUM pe JUSTIȚIE 2019 Legea 3/2000, cu modificările intrate în vigoare în iulie 2018, precizează, la articolul 5, următoarele:

(2) Referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.

(3) Rezultatul referendumului este validat dacă opţiunile valabil exprimate reprezintă cel puţin 25% din cei înscrişi pe listele electorale permanente.

Cu alte cuvinte, pentru a fi cvorum, e necesar ca prezența la votul pentru referendum să fie de 30% din numărul total de alegători. Pentru ca referendumul să fie validat, e nevoie de cel puțin 25% opțiuni valabil exprimate, adică 25% "DA", din cei înscriși pe listele electorale permanente.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26