EXCLUSIV  Referendum UNIRE România- Republica Moldova, VOT STRÂNS. Rezultat SONDAJ: Peste 22.000 de voturi

DCNews Team / 15 noi 2017 / 08:36 Salveaza PDF Comentarii

În contextul declarațiilor făcute weekendul trecut cu privire la eventualitatea unui referendum de unire a României cu Republica Moldova, DCNews a realizat un sondaj printre cititorii site-ului. 

[citeste si]

Votul a fost unul foarte strâns, de la primele până la ultimele opțiuni înregistrate. Diferența finală dintre variante nu este de nici 100 de voturi. 

Eventualitatea unui referendum de unire a României cu Republica Moldova împarte România în două. 

Rezultatele sondajului sunt:

- 50,18% să se realizeze referendumul: 11.330 de voturi

- 49,82% să nu se realizeze referendumul: 11.247 de voturi

Rezultatul sondajului arată o situație delicată: pe de-o parte avem o zonă unionistă, pe de altă parte avem o zonă dezamăgită, jignită. Faptul că moldovenii, la nivel de societate, nu vor unirea, se mai gândesc ne jignește sentimentul național. România se aștepta ca Moldova să fie cea care să militeze pentru unire. Moldova, în schimb, a respins România, cu excepția câtorva mișcări ale elitelor. Alți români se tem de vestita mafie, de rusofoni, de racheți. Apare și o altă nemulțumire și anume că mulți moldoveni vin după pașaport românesc ca să meargă să muncească în UE, dar când vine vorba de unire nu spun nimic. Pentru că nu a există o decizie de nicio parte, sunt îndoieli în ambele sectoare. 

 

(w670)

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29