Rectificarea bugetară. Liviu Dragnea - Călin Popescu Tăriceanu, ședință decisivă

Liderii coaliţiei de guvernare se vor reuni vineri, principalele teme de discuţie fiind rectificarea bugetară pe acest an şi proiecţiile privind bugetul pe 2019.

Surse politice au precizat joi că ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, va avea mai întâi o întâlnire cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, iar după-amiază va participa la şedinţa coaliţiei. Discuţiile se vor axa pe rectificarea bugetară, situaţia Fondului Suveran de Investiţii, precum şi bugetul pe 2019.

Miercuri, preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, declara că va discuta cu reprezentanţii Partidului Social Democrat, astfel încât ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, să facă o prezentare în cadrul unei şedinţe a coaliţiei referitor la obiectivele proiectului de rectificare bugetară.

Obiective care trebuie atinse până la sfârşitul anului

'În legătură cu rectificarea bugetară, vom discuta cu colegii din PSD ca ministrul de Finanţe să ne facă o informare la zi cu privire la execuţia bugetară până la finele lunii octombrie şi cu obiectivele care trebuie atinse până la sfârşitul anului, prin urmare care mai e nevoia de finanţare, dacă mai este o nevoie de finanţare, şi ce soluţii se întrevăd în acest sens, precum şi cu proiecţia bugetului pe anul 2019. Cred că în această săptămână vom reuşi să facem această discuţie, în aşa fel încât la nivelul Guvernului să se poată avansa pe acest subiect cât mai mult', preciza Tăriceanu.

Întrebată joi dacă va lua parte la o şedinţă a coaliţiei de guvernare pe tema rectificării bugetare, premierul Viorica Dăncilă a răspuns: 'Categoric că voi participa. Este o problemă legată de Guvernul României şi voi participa'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel