Rasă unică de lupi, descoperită în Himalaya. De ce nu s-a știut despre ea până acum

Lupul de Himalaya  Foto Credit: Geraldine Werhahn
Lupul de Himalaya Foto Credit: Geraldine Werhahn

Se știu foarte puține despre lupul din Himalaya, deoarece știința l-a considerat până de curând doar un alt lup cenușiu.

Drept urmare, s-au efectuat foarte puține cercetări asupra acestui lup și nu a fost efectuată nicio acțiune de conservare, riscând o scădere silențioasă a populației acestei rase.

Lupul din Himalaya este considerat un lup străvechi, deoarece a evoluat înainte de lupul gri contemporan care se găsește în mari părți din America de Nord și Eurasia.

O nouă cercetare, publicată astăzi în Journal of Biogeography, relevă unicitatea evolutivă a acestui lup, bazată pe numeroși markeri genetici diferiți; inclusiv o adaptare genetică pentru a face față mediului la o altitudine mare

Lupul din Himalaya este un carnivor, care deține unele dintre ultimele zone sălbatice intacte de pe planeta noastră.

Protecția lupilor din Himalaya este esențială pentru păstrarea acestor ecosisteme, având în vedere că animalele carnivorele de top sunt esențiale pentru a menține un ecosistem sănătos și echilibrat.

Acest lucru devine și mai relevant atunci când considerăm că altitudinile mari din Asia dețin resursele de apă pentru miliarde de oameni din sud-estul Asiei și este de interes global să menținem ecosistemele și populațiile lor sălbatice sănătoase, explică oamenii de știință de la Departamentul de Zoologie al Universității din Oxford.

Cercetătorul principal, Dr. Geraldine Werhahn de la WildCRU, Departamentul de Zoologie, a declarat pentru revista Phys: „Rezultatul acestei cercetări este absolut uluitor. Când am început în 2014, a fost surprinzător cât de puțin se știa despre acești lupi, care locuiau într-o regiune relativ mare a planetei noastre. La vremea aceea, datele disponibile indicând o diferență genetică erau, dar nu am avut nicio explicație de ce acești lupi sunt diferiți de un lupii gri '

Știm acum că acești lupi sunt diferiți și avem motivul: provocarea evolutivă a fitness-ului pe care o reprezintă nivelurile scăzute de oxigen din altitudinile extrem de mari. Când am început această cercetare, ne-am gândit că acest lup se găsește doar în Himalaya, dar acum știm că se găsesc în întreaga regiune de mare altitudine din Asia, care cuprinde habitatele din Himalaya și Podișul Tibetan. Rămâne încă de dezvăluit despre ecologia, comportamentul și mărimea populației. Dar a venit momentul să le protejăm! ' a mai spus Dr Geraldine.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel