Raluca Turcan: Singura delimitare autentică de PSD este susţinerea moţiunii de cenzură

Liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, consideră că partidele care vor să se delimiteze în mod real de PSD trebuie să susţină moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă.

"Singura delimitare autentică de PSD este susţinerea moţiunii de cenzură! Ca oamenii să creadă proaspăta lepădare de PSD, atunci ar trebui să vadă următoarele gesturi politice: Semnături pentru o moţiune de cenzură! Moţiune de cenzură votată în Parlament şi o guvernare a celor care sunt acum în opoziţie sau alegeri anticipate! Orice altă variantă este doar o eschivă ca aceia care au fost să mai fie şi să se mai strecoare şi alţii pe lângă ei", a scris Turcan luni seară pe contul său de Facebook.

În opinia sa, cei care vor veni doar cu "vorbe goale", fără a susţine moţiunea, vor permite ca Viorica Dăncilă să rămână în continuare premier al României.

"Cine spune că după ieşirea ALDE de la guvernare trebuie lăsată Dăncilă să vină cu restructurare în loc de moţiune o susţine de fapt pe Viorica Dăncilă. Să fie clare lucrurile! Un vot în Parlament pe restructurarea guvernului durează minim 45 de zile şi este urmat de o procedură constituţională incertă. Adică Viorica Dăncilă va fi prim-ministru şi România va fi prăduită în continuare", se arată în postare.

Liderul deputaţilor liberali susţine că trecerea moţiunii de cenzură poate duce la căderea guvernului în maximum 10 zile, acelaşi interval de timp fiind necesar pentru instaurarea unei noi guvernări sau demararea procedurilor pentru organizarea de alegeri anticipate.

"Diferenţa este că aceia care se leapădă azi de PSD se pot răzgândi până să dea votul pe restructurare, pe când la moţiune sunt nevoiţi să se poziţioneze clar, chiar cu riscul de a nu fi realeşi în eventualitatea anticipatelor. Asistăm la o punere în scenă a unei strategii prin care unii se delimitează de Viorica Dăncilă, dar de fapt o vor pe scaunul de prim-ministru! Singurii care îşi doresc cu adevărat să scape ţara de PSD sunt cei care semnează şi votează o moţiune de cenzură", a mai scris Raluca Turcan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel