Rafila, despre legea vaccinării și obligativitatea imunizării: „Nu are nimic în comun. Este o eroare majoră”

Alexandru Rafila (PSD), după dezbaterea moțiunii simple
Alexandru Rafila (PSD), după dezbaterea moțiunii simple

Prof. Alexandru Rafila a lămurit situația obligativității vaccinării împotriva Covid-19.

Întrebat despre legea vaccinării după dezbaterea din Camera Deputaților a moțiunii simple împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, Alexandru Rafila a răspuns: „Este o lege care este de 3 ani în Parlament, ea a fost dezbătută și votată în Senat, a fost dezbătută în diverse comisii ale Parlamentului în cursul legislaturii trecute”.

„Aș vrea să stabilim niște lucruri. Nu este vorba despre o lege a vaccinării obligatorii, primul punct. Al doilea punct: această lege nu are nimic în comun cu vaccinarea împotriva noului coronavirus. Asta este o găselniță care n-are niciun fel de logică și faptul că în proiectul de buget a existat o referință care ar fi putut să pună în legătură vaccinarea împotriva noului coronavirus cu obligativitatea este o eroare majoră care trebuie foarte clar explicată”, a continuat Rafila.

Informarea asupra vaccinării dă dovada responsabilității față de copii

„Această lege, dacă va fi adoptată în forma în care se găsește în momentul de față, va introduce cel mult obligativitatea informării pentru persoanele care nu doresc să-și vaccineze copiii. Cred că să ne informăm este un lucru firesc fiindcă avem o responsabilitate față de copii. Acest lucru trebuie sprijinit și nici nu cred că este un lucru care trebuie politizat, trebuie explicat”, a mai spus prof. Alexandra Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel