PSD depune moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban. Se așteaptă citirea moțiunii

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu,  a anunţat, miercuri, că social-democraţii vor depune în data de 17 august moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, susţinând că România este o 'ţară în derivă' şi cu un guvern cu 'zero credibilitate'.

'Pe 17 august, Partidul Social Democrat va depune moţiunea de cenzură. Considerăm că e timpul să plecaţi acasă sau la puşcărie, în funcţie de faptele fiecăruia', i-a transmis Ciolacu, în plenul Parlamentului, premierului Orban, după ce acesta din urmă a prezentat raportul privind redeschiderea şcolilor şi alegerile locale din septembrie. Ciolacu a susţinut că, după nouă luni de guvernare liberală, România este 'o ţară în derivă'.

'Un haos imens, cu o economie pusă la pământ şi cu şomaj galopant, asta este România după nouă luni de guvernare liberală, o ţară în derivă, cu un guvern cu zero credibilitate, un guvern în care miniştrii se contrazic unul pe celălalt spre disperarea românilor care nu mai înţeleg nimic', a spus Ciolacu.

Duminică seara, la lansarea candidaţilor PSD în alegerile locale din Bucureşti, Marcel Ciolacu a susţinut că în cursul acestei săptămâni ar urma să fie citită moţiunea de cenzură şi să fie programate dezbaterea şi votul. Ulterior, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, Ciolacu a anunţat că moţiunea de cenzură se intitulează 'Guvernul PNL - de la pandemie la pandemită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor'.

Moțiunea  este semnată de 202 parlamentari, tot grupul PSD a declarat Ciolacu. De asemenea, liderul PSD a reiterat că 'acest guvern trebuie să plece de îndată' şi, după adoptarea moţiunii de cenzură, PSD va merge la preşedintele României cu o propunere de prim-ministru, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel