EXCLUSIV  Propunerea lui Corlățean, la evenimentul DCNews

Tittus Corlățean a fost invitat la evenimentul DC News, "PRESA DIN ROMÂNIA ÎN ERA DIGITALĂ", unde a făcut câteva precizări despre Directiva Copyright.

Titus Corlățean a fost coordonatorul unei comisii speciale în Parlamentul României în perioada de pregătire a președinției României la Consiliul Europei, atunci când, așa cum ne-a declarat el, ”am considerat că am lăsat totul la cheie, am pus punct și am lăsat pe alți colegi să se ocupe. Și am știut de atunci că unul dintre cele mai dificle subiecte va fi Directiva Copyright”.

Directiva Copyright a fost adoptată în Uniunea Europeană sub președinția României. 

”Vorbim de transpunere și implementare ulterioară. Noi știm că directivele transpuse în România urmează circuitul clasic. Guvernul trebuie să vină cuun proiect de lege și tot Guvernul ar trebui să organizeze o dezbatere cu actorii direct interesați, care vin cu orizonturi și interese diferite și trebuie să fie conștienți de acest lucru, dar marja de transpunere a directivei este destul de strânsă. Statele membre au o marjă de a găsi modalitățile de a transpune și, ulterior, de a implementa, în care îți poți căuta unele soluții legislative de natură internă și apoi vin cu actul normativ propriu zis”, a spus Corlățean.

”Nu o să putem inova, să ieșim dincolo de limitele unei directive, dar putem găsi soluțiile care să ne dea un produs bun care să asigure și respectarea unor drepturi de proprietate, dar și liberul acces la informații”, a adăugat el

Propunerea făcută de Titus Corlățean

”Aș face o propunere: la momentul la care Guvernul va veni cu un proiect de lege de transpunere a directive - știind cum se desfășoară lucrurile în comisiile parlamentare - este nevoie de a vă concentra cu esența punctelor de vedere sau amendamentelor sau textelor care sunt cu adevărat importante. Prioritățile, priorităților! Pentru a putea avea acces la nivelul lucrărilor Parlamentului la subiectele de substanță clar exprimate și să puteam avea o discuție cu partenerii în acest diosar, pe baza unui proiect de lege”, a spus senatorul Titus Corlățean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel