Propunere după tragedia din Colectiv: Un nou partid care să schimbe scena politică- Sondaj

Un cunoscut publicitar vine cu o propunere inedită în condițiile în care protestatarii cer schimbare politică, demisii, fără a exista alternativa politică. 

"Au trecut 3 zile în care nu am scris nimic. Din respect, din tristețe, dintr-un sentiment de subită inutilitate a vorbelor. Am perceput tragedia de la Colectiv pe multe paliere: sunt tatăl unui băiat de aceeași vârstă cu cele mai tinere victime, sunt acționar la un club cu muzică live, bat la tobe într-o trupă cu care am cântat nu mai departe de miercurea trecută într-un alt club, Tribute. A fost, deci, îngrozitor de ușor să îmi imaginez tragedia din toate aceste unghiuri, unul mai rău decât altul", a scris, pe pagina sa de Facebook, Bogdan Naumovici. 

[citeste si]         

Publicitarul mai scrie: "Când vom învăța că schimbându-i unii cu alții nu facem decât să fim păpuși în jocul lor de-a puterea, de-a guvernatul, de-a hoții și hoții, că vardiști nu mai sunt demult? Jos Piedone! De acord. Ca să vină cine? Știe cineva cine e viceprimar la sectorul 4? Crede cineva ca în celelalte sectoare cluburile funcționează cu inspecții, autorizații și impozite plătite la zi? Atunci de ce nu "Jos toți primarii de sector"? Jos Oprea! Și mai de acord! Cine vine în locul lui? Unul de la PSD, unul de la PNL sau altul, tot de la UNPR? Presiunea, întreținută, pe Oprea, nu pare să aibă decât miza schimbării sau menținerii guvernului, nimic altceva. Să ieși în stradă ca să revendici ceva, orice, de la actualii politicieni este un doar un corolar al celebrei teoreme a lui Einstein: "Doar nebunii cred că, făcând acelaşi lucru de fiecare dată, vor obține alt rezultat". Ce ne așteptăm? Că vom striga "Nu mai furați!", iar ei se vor căi subit și vor mărturisi milioanele din insulele Cayman?! Că vom decreta "Corupția ucide! ", iar ei își vor cere iertare și de mâine vor deveni slujitori ai binelui public? Atât de naivi să fim?". 

Poate lua naștere Partidul Colectiv care să aducă schimbarea?

Bogdan Naumovici vede schimbarea în tineri, cei care ies în stradă și o strigă și susține că "nu există altă opțiune decât înlocuirea lor cu oameni complet noi. Nu există altă variantă decât să candidați și să fiți votați. Toată această energie, toată această revoltă ar trebui să ducă la o nouă clasă politică. Mai întâi la București. Mai întâi în alegerile locale. Acum ar trebui să se nască Partidul ‪#‎Colectiv‬. Sau oricum altcumva s-ar chema. Sau poate nici măcar un partid, ci o listă de candidați. E nevoie de 178 candidați la consiliile de sector, 54 la consiliul general, 6 primari de sector și un primar general al Capitalei. 239 candidați pentru a schimba din temelii Bucureștiul! Candidați, deci! Iar dacă aveți 20 sau 25 de ani și încă nu sunteți pregătiți să conduceți o primărie, sunt convins că ştiți pe cineva, onest și competent, dar în primul rand onest, care o poate face. Poate este tatăl tău, poate un unchi, un prieten de familie sau profesorul tău preferat. Aproape că oricine e mai bun ca "ei". Aveți 8 luni să îi găsți, să îi propuneți, să îi triați, iar în iunie 2016 să îi votați și să declanşați schimbarea României, de la București. Nimic nu împiedică repetarea modelului în alte orașe. Avem nevoie de 239 de candidați pentru București. Aproape la fel de mulți ca victimele din #colectiv". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel