Problema de sănătate în funcție de culoarea unghiilor. Dacă ai culoarea asta, ai grijă

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Din cauza culorii, texturii și aspectului, unghiile sunt considerate indicatori preciși pentru starea de sănătate a organismului.

1. Unghii fragile

Fragilitatea unghiilor face ca acestea să devină slabe și să se rupă. Una dintre cele mai frecvente cauze este îmbătrânirea și deficiența de nutrienți. Modul în care unghiile se despică poate fi, de asemenea, determinant pentru boala de bază. Atunci când unghiile încep să se despice pe orizontală, afecțiunea se numește onychizia. Dar atunci când acestea se despică de-a lungul direcției de creștere a unghiei, aceasta se numește onychorrhexis.

2.  Unghii palide

Unghiile palide sunt un semn obișnuit de îmbătrânire. Peste 3 din 4 adulți de peste 60 de ani au unghiile palide. Cu toate acestea, în unele cazuri, unghiile palide pot fi, de asemenea, un semn al anumitor probleme de sănătate subiacente, precum: anemie, malnutriție, boală de ficat, insuficiență cardiacă congestivă.

3. Unghii albe

Unghiile noastre pot deveni albe atunci când există o leziune a unghiei. Cu toate acestea, dacă toate unghiile devin încet-încet albe, ar trebui să consultați imediat un medic în acest sens. Unghiile albe cu o bandă roz în partea de sus se numesc unghiile lui Terry și pot însemna o afecțiune gravă de sănătate. Acest simptom poate indica boli precum ciroza hepatică, insuficiența renală cronică și insuficiența cardiacă congestivă. Unghiile lui Terry pot însemna o afecțiune gravă de sănătate, dar pot fi cauzate și ca un semn de îmbătrânire.

4. Unghii galbene

Unghiile galbene sunt cel mai frecvent cauzate de infecții fungice. Ele sunt prezente și la mâinile consumatorilor  de tutun. Dacă unghiile galbene rezistă la orice tratament împotriva ciupercilor, acestea ar putea indica psoriazis, probleme tiroidiene sau diabet.

O boală rară numită "sindromul unghiilor galbene" (YNS) apare la pacienții cu boli pulmonare grave și umflături ale extremităților. Deși acest lucru se întâmplă doar în cazul pacienților cu vârsta de peste 50 de ani și, uneori, la copii. YNS poate dispărea de la sine, dar dacă nu se întâmplă acest lucru, vitamina E poate ajuta.

5. Unghii albastre

Există mai multe motive care pot contribui la apariția unghiilor albastre. Anumite medicamente, cum ar fi medicamentele pentru tratarea malariei, pentru reglarea bătăilor inimii și pentru tratarea afecțiunilor hepatice pot provoca, de asemenea, pigmentarea albastră. Persoanele care au fost infectate cu HIV pot avea, de asemenea, unghii albastre. Acestea pot fi cauzate atât din cauza infecției, cât și a medicamentelor antiretrovirale.

6. Găuri în unghii

Formarea de găuri mici sau "gropi" este un semn clasic al psoriazisului la nivelul unghiei. Această afecțiune este mai frecventă la pacienții cu dermatită în vârful degetelor și este cauzată din cauza dermatitei atopice sau a dermatitei alergice de contact, potrivit timesofindia.com, citează Spectacola.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel