Primul SONDAJ după ruperea USL. Cine este vinovatul destrămării Uniunii

agerpres_6294280
agerpres_6294280

Ultimul sondaj INSCOP are subiectul "ruperea USL". Este primul sondaj despre situația politică de după destrămarea Uniunii. 

Principala cauză care a dus la ruperea USL

Potrivit rezultatelor sondajului: 57,6% din populație crede că principala cauză care a dus la ruptura USL este lupta partidelor politice pentru mai multă putere sau pentru funcții; 24% dintre respondenți cred că USL s-a rupt ca urmare a conflictului în jurul soluțiilor pentru guvernare ale partidelor componente; 18,4% nu știu sau nu răspund la această întrebare.

USL, între lucruri pozitive și negative

Despre lucrurile pozitive sau negative făcute de USL, 47% dintre români cred că USL a făcut și lucruri bune și lucruri rele pentru guvernarea țării; 21,1% cred că USL a făcut mai degrabă lucruri rele; 17,3% consideră că a făcut lucruri bune pentru guvernarea țării; 14,6% nu știu sau nu răspund la această întrebare.

Cu ideea "decât să se certe tot timpul, este mai bine că USL s-a rupt" sunt de acord 64,9% dintre respondenți. 16,2% își arată dezacordul cu această idee, iar 18,8% nu știu sau nu răspund.

În ceea ce privește alegerile anticipate, 43,2% se pronunță împotriva acestei idei, 27,8% sunt de acord cu organizarea alegerilor anticipate în timp ce 29% nu știu sau nu răspund la această întrebare.

39% dintre respondenți cred că ”USL trebuia să rămână împreună chiar dacă PSD și PNL vor prezenta candidați diferiți la alegerile prezidențiale”, în timp ce 35,4% se declară împotriva acestei idei. 25,6% nu știu sa nu răspund la această întrebare.

A vrut PNL în Opoziție?

41,6% cred că PNL a dorit să iasă de la guvernare pentru a intra în opoziție. 28,8% nu sunt de acord cu această idee în timp ce 29,6% nu știu sau nu răspund. Pe de altă parte, 40,6% nu cred că PNL a fost dat afară de la guvernare de PSD. Doar 27,5% sunt de acord cu această idee, în timp ce 31,9% nu știu sau nu răspund.

Cine este vinovatul pentru destrămarea USL

În ceea ce privește vinovăția pentru ruperea USL, aceasta este atribuită în egală măsură lui Crin Antonescu și Victor Ponta de către 33,4% dintre respondenți. 23,4% dintre români cred că de ruptura USL se face vinovat doar Crin Antonescu, în timp ce 17,1% cred că vinovatul pentru ruperea USL este Victor Ponta. 7,7% identifică vinovatul în persoana lui Traian Băsescu, iar 1,3% cred că vinovat este altcineva. 17,1% nu știu sau nu răspund.

Sondajul a fost realizat în perioada 27 februarie-4 martie 2013, pe un eșantion de 1055 de persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel